WIJDEMEERSE WEBKRANT
Waterput mag blijven
's-Graveland, vr 13 juli 2007

In de eindeloze juridische strijd over de Oude Meentweg 2 deed de Raad van State uitspraak. Dit keer in het voordeel van oud-wethouder Dick 't Hoen.

Trouwe lezers van de WWK en de lokale en regionale pers weten dat er al jaren gesteggeld en geprocedeerd wordt over ontwikkelingen op en rond het perceel van oud-VVD-wethouder Dick 't Hoen aan de Oude Meentweg in 's-Graveland. Over de beeldentuin, de paddenpoel, een recreatiewoning, een paardenstal, een hek, sokkels, roze vleermuizen, een weg en een waterput.

Put en weg mogen blijven

Zes weken geleden verschenen 't Hoen, de gemeente Wijdemeren en de familie Six (de buren van 't Hoen) bij de Raad van State. De inzet was dit keer de bouw van een waterput door 't Hoen en de door 't Hoen aangelegde verharde weg.

Wijdemeren eiste indertijd, dat de waterput afgebroken moest worden. De Raad van State oordeelde echter dat de gemeente voor die tijd de bouw van de put heeft toegestaan, daar duidelijke toezeggingen in heeft gedaan en nu niet op dat standpunt kan terugkomen. De put mag blijven.

In de zaak van de verharde weg, die van de buren verwijderd moest worden, steunde de gemeente de oud-wethouder. Volgens de gemeente mocht de weg blijven liggen voorzover deze op de bestemming erf ligt. Eerder sprak de rechter in Amsterdam uit dat de gemeente de weg moest laten verwijderen. De Raad van State is het oneens met dat vonnis. In dit geval geeft de Raad van State gedeeltelijk steun aan de gemeente en 't Hoen. De weg mag voor een deel blijven liggen. Een ander deel van de verharding moet verwijderd worden.

Dossier Oude Meentweg

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
24 gr.
windkr. 2