... ...

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Beeldentuin bedrijfsmatig

Wijdemeren, 30 januari 2004. Wethouder Wim Neef heeft de situatie aan de Oude Meentweg nog eens laten onderzoeken en krabbelde terug. Eerder maakte hij zich sterk voor het gedogen van de beeldentuin. Nu zei hij dat de activiteiten niet mogen.

Bij de ingekomen stukken lagen enkele brieven met foto's en bijlagen van de familie Six, waarin deze aan wilde tonen dat de activiteiten van oud-wethouder 't Hoen (beeldentuin, paddenpoel, vakantiehuis, tuinpad) aan de Oude Meentweg in Hilversum niet toegestaan zijn. In eerdere discussies met de raad was wethouder Wim Neef zeer stellig in zijn mening dat de activiteiten legaal waren en dat het college er niets aan hoefde te doen en wilde doen. Hij vond toen vrijwel de hele raad tegenover zich.

In een toelichting naar aanleiding van de ingekomen stukken deelde hij mee dat er een tweede advies van de Rijksdienst Monumentenzorg is uitgebracht. Gezien de omvang en het karakter van de beeldentuin (meer bedrijfsmatig dan hobby) was zijn conclusie nu dat er geen bestemmingsplanwijziging (art 19 lid 1) zal worden opgestart om de beeldentuin te legaliseren.

Hij zei dat het hem bovendien niet verstandig leek "om de kat in de gordijnen te jagen", nadat hem gebleken was dat er in de raad grote weerstand bestond tegen legalisering met een artikel 19 procedure.

Burgemeester Don Bijl deelde mee dat er later meer informatie zal worden gegeven over de handhavingsmaatregelen. Wel is er al een vooraanschrijving aan 't Hoen verzonden over de aanleg van het tuinpad. René Voigt (DBW) wees er nogmaals op dat de handhaving ook moet gaan over de verkoop van eieren, de aanleg van een paddenpoel, een hekwerk en een mesthoop.

Wordt vervolgd.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht Ga naar het archief
Naar de home-page BewolktWindstil Naar volgende bericht