Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Burenruzie woekert Voort

's-Graveland, 15 maart 2005. Aan de jarenlang slepende kwestie rond de beeldentuin, de paddenpoel en de illegale bewoning van een tuinhuis werd door de Raad van State een nieuw hoofdstukje toegevoegd.


Ex-VVD-wethouder Dick 't Hoen

Ex-VVD-wethouder Dick 't Hoen ('s-Graveland) en zijn buren, de familie Six, hebben het al jaren met elkaar aan de stok. 't Hoen wilde een grote commerciŽle beeldentuin rond zijn huis aan de Oude Meentweg in 's-Graveland aanleggen. Die plannen werden gestopt, nadat de familie Six hier bezwaar tegen had gemaakt. Daarna legde 't Hoen een paddenpoel aan in het naastgelegen weiland, waarvoor hij subsidie van de provincie Noord-Holland kreeg.

Nadat de poel er eenmaal lag, begon 't Hoen met de aanleg van een weg rondom de paddenpoel. Volgens 't Hoen is de weg nodig om de poel te kunnen onderhouden.


Mevrouw Six

De familie Six denkt echter dat 't Hoen de weg aanlegt om die later te kunnen gebruiken als het begin van een sluipende uitbreiding van de beeldentuin. Dus maakt de familie Six bezwaar bij de gemeente tegen de aanleg van de weg in het weiland. Ook een rechter uit Amsterdam, die de situatie in ogenschouw kwam nemen, oordeelde dat de gemeente de bezwaren van Six moest onderzoeken.

Wijdemeren wacht echter af. In een spoedprocedure voor de Raad van State gaf deze geen aansporing aan de gemeente om snel de bewaren te onderzoeken, omdat dezelfde zaak over enige tijd door de Raad van State behandeld zal worden.

De gemeente denkt dat er geen haast geboden is, omdat het pad nog niet klaar is en de natuur niet aantast. De advocaat van de familie Six is het daar niet mee eens. Zij stelt dat 't Hoen al zand in het weiland heeft gestort voor de aanleg van het pad. Bovendien is de familie Six bevreesd voor de aantasting van haar privacy als er veel bezoekers van de beeldentuin en de paddenpoel over het pad gaan lopen.

Meer over deze slepende kwestie:

B&W: Beeldentuin is hobby 4-1-2005
D66: Reactie op Don Bijl 10-1-2004
Paddenpoel 't Hoen 14-12-2003
Voigt: Open Brief aan Bijl 12-1-2004
Ruimte & Economie 8-4-2004
Six vs. 't Hoen 27-11-2003
Beeldentuin bedrijfsmatig 30-1-2004
Jhr. Six vs. 't Hoen
Bijl: Ruzies onder op de stapel 8-1-2004
Bijl: niet zo bedoeld 15-1-2004
Burger komt eerst? Afgeserveerd! 3-12-2003


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind10ļ Naar volgende bericht