Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Flameling over Six-'t Hoen

Wijdemeren, 15 oktober 2006

Oud-fractievoorzitter Felix Flameling van D66 reageert op het bericht dat de zaken Six vs. Wijdemeren en de familie 't Hoen, die door Six zijn gewonnen.

Reactie

Beste redactie,

De bestuursrechter heeft beslist in de kwesties Six -`t Hoen- gemeente Wijdemeren. Eigenlijk wil ik helemaal niet meer in discussie treden over deze zaak. De inhoud echter van het laatste artikel was in mijn ogen niet geheel juist.

Eind 2003 heb ik Blandine Six, nadat zij een aantal malen in de commissie RO en de Raad zonder resultaat had ingesproken, het advies gegeven het niet handhaven van het bestemmingsplan onder de aandacht van de bestuursrechter te brengen. Zij heeft daarna een tweesporenmethode gevolgd: een bestuurlijke en een juridische.

D66 en DBW hebben met de VVD in die tijd steeds aangedrongen, zowel in de commissie als in de raad, het bestemmingsplan te handhaven

Tegelijkertijd vond Burgemeester Bijl het toen nodig de discussie over het al dan niet handhaven en de rol van de raad daarin op scherp te stellen. Dit gebeurde in de pers en tijdens de nieuwjaarstoespraak. DBW en D66 hebben toen scherp afwijzend op het standpunt van de heer Bijl gereageerd, die vervolgens in de raad zijn uitspraken nuanceerde: discussie gesloten.

Wat echter niet veranderde was het standpunt van D66 en DBW inzake het handhaven van het bestemmingsplan met het oog op de uitbreidingsplannen van de beeldentuin en de reeds aangelegde paddenpoel, aangelegde paden, omheiningen ed. In uw berichtgeving gaf u aan dat alle partijen behalve de VVD om waren gegaan.

Er is in deze Six-Hoenkwestie door het voormalige college en vooral door CDA-wethouder Neef een zwalkend beleid gevoerd en het college heeft DBW en D66 in deze altijd tegenover zich gevonden.

Maar goed, de rechter heeft uiteindelijk de gemeente en `t Hoen in het ongelijk gesteld. De gemeente is veroordeeld tot het betalen van de kosten en dat betekent dat de burgers er weer voor opdraaien.

Ik wens wederom de gemeenteraad veel wijsheid toe met het corrigeren van een opnieuw zwalkend college, dat nu al zijn eigen programma-akkoord om zeep helpt.

Wie redt Wijdemeren..? De provincie N.H. of of de prov . Utr .

Felix Flameling
Oud-fractievoorzitter D66


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 17º Naar volgende bericht