Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Roze vleermuis in de strijd

Wijdemeren, 10 oktober 2006

De burenruzie tussen de familie 't Hoen en de familie Six stak gistermorgen weer de kop op. 't Hoen gebruikte een roze vleermuis als wapen in de strijd.

Aan de Oude Meentweg, op de grens van 's-Graveland en Hilversum, woont oud VVD-wethouder Dick 't Hoen. Naast hem staat een oud pand dat eigendom is van jonkheer Albert Jan Six. Six wil op de plaats van dat pand iets nieuws bouwen en heeft daarvoor een sloopvergunning van de gemeente. Gisteren begon de sloop.


Mevrouw 't Hoen spreekt in.

Mevrouw Six spreekt in.

Bijzondere vleermuizen

De G&E meldt vandaag dat de politie gistermorgen de sloop van het pand heeft stilgelegd. Volgens 't Hoen zouden in het pand bijzondere vleermuizen huizen, waaronder de roze vleermuis. In een aangetekende brief riep hij het ministerie van landbouw op om onderzoek naar de vleermuizenpopulatie te doen voor er gesloopt zou worden. Daarop zond het ministerie een brief naar Six dat er eerst onderzoek gedaan moest worden, voor er gesloopt mocht worden.

Tevens stelt 't Hoen dat het pand onderdeel uitmaakt van het beschermd dorpsgezicht van 's-Graveland. Hij beroept zich daarbij op de monumentenwet. In het kader van die wet zou er een extra sloopverguning moeten zijn. Volgens 't Hoen is het de vraag of die vergunning er wel is. 't Hoen heeft de Rijksdienst voor de monumentenzorg en de gemeente Wijdemeren benaderd met deze vraag.

Neef: alles in orde

Wethouder Wim Neef deelt mee dat de sloopvergunning van Six in orde is. Of de vleermuizen een probleem vormen ligt volgens hem in handen van het ministerie. Na overleg tussen de politie en het ministerie van L&V is de sloop rond een uur of twee gisteren toch vrijgegeven en kon de sloop hervat worden.

Smeulende ruzie

De ruzie tussen de beide buurfamilies smeult al jaren. De familie Six maakte eerder bezwaar tegen de aanleg van een paddenpoel door 't Hoen en de, volgens hen, bedrijfsmatige exploitatie van een beeldentuin. 't Hoen had het over een hobbyactiviteit. Die kwestie kwam regelmatig terug in de commissie en de raad. Nog langer geleden was er tumult over een hek dat 't Hoen sloot en Six open wilde houden i.v.m. met overpad. Ook was er discussie tussen de gemeente, de familie Six en 't Hoen over een pandje, waarvan 't Hoen verklaarde dat het om een carport annex berging ging, terwijl de familie Six wist dat het illegaal bewoond werd.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook:

Burenruzie Oude Meentweg 6-10-2005
Voigt: Open Brief aan Bijl 12-1-2004
Gemeente verliest bij RvS 28-9-2005
Burenruzie woekert Voort 15-3-2005
Jhr. Six vs. 't Hoen
Beeldentuin bedrijfsmatig 30-1-2004
Six maant gemeente 27-11-2003
Bijl: niet zo bedoeld 15-1-2004
Bijl: Ruzies onder op de stapel 8-1-2004
Paddenpoel 't Hoen 14-12-2003
B&W: Beeldentuin is hobby 4-1-2005
CDA fotografeert hek 't Hoen
D66: Reactie op Don Bijl 10-1-2004
Burger komt eerst? Afgeserveerd! 3-12-2003
Ruimte & Economie 8-4-2004


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil 17º Naar volgende bericht