Rik Jungmann

Douwe van Essen/Rik Jungmann

G&E/WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

B&W: Beeldentuin is hobby

Wijdemeren, 4 januari 2005. Wethouder Wim Neef van Ruimtelijke Ordening reageert op het ultimatum dat de Milieufederatie Noord-Holland aan de gemeente stelde inzake de beeldentuin van oud-wethouder ('s-Graveland) Dick 't Hoen en zijn vrouw.
De Oud-wethouder


Dick 't Hoen

De Buurvrouw


Blandine Six

De Wethouder


Wim Neef

De Burgemeester


Don Bijl

De milieufederatie kondigde op 30 december acties aan als de gemeente niet zou handhaven tegen de beeldentuin van de familie 't Hoen aan de Oude Meentweg in 's-Graveland. Wethouder Wim Neef is niet onder de indruk van de uitspraken van de Milieufederatie. B&W vinden dat het hier om een hobby gaat en dat er verder niets aan de hand is.

Hij stelt dat het hier om een "ordinaire burenruzie" gaat tussen de familie Six en de familie 't Hoen. Die ruzie wordt volgens hem "op het scherpst van de snede uitgevochten". Hij vindt dat de Milieufederatie en de gemeente Wijdemeren in die ruzie worden meegesleept.

Op 30 januari vorig jaar verklaarde wethouder Neef tijdens de raadsvergadering dat hij nader onderzoek naar de beeldentuin had laten doen. De conclusie die hij toen uit dat onderzoek trok was dat de beeldentuin een bedrijfsmatig karakter had (hetgeen in tegenspraak is met zijn verklaring in de G&E van vandaag). Hij legde de raad toen voor om geen bestemmingsplanwijziging te starten om de beeldentuin te legaliseren.

Vorig jaar, precies rond deze tijd, deden uitspraken van burgemeester Bijl in zijn nieuwjaarstoespraak en in een interview met de G&E, over de situatie rond de beeldentuin, stof opwaaien.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktHarde wind7 Naar volgende bericht