WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wout Hilhorsthof
Ankeveen, za 7 oktober 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanmiddag vond de onthulling plaats van het straatnaambord van de Wout Hilhorsthof in Ankeveen. In de stromende regen was toch iedereen blij.

Update 9-10-2017, 10.18: Monique Plooij-Hilhorst, het oudste kleinkind van Wout en Nel Hilhorst wees op een aantal tekortkomingen in onderstaand artikeltje. Zie onderaan de tweetwisseling.

Er hadden zich ongeveer twintig mensen verzameld bij het gloednieuwe bord aan het gloednieuwe hof dat de naam van Wout Hilhorst kreeg. Veel familieleden, de zuster van Wout, de zonen Evert en Dick met hun nakomelingen, onder wie oudste kleinkind Monique Plooij-Hilhorst die ook het woord voerde. Maar ook neven en nichten, zoals raadslid Erik Torsing, zoon van de zuster van Wout.

Oud-burgemeester Wim Kozijn was gekomen om Wout Hilhorst eer te bewijzen. Ook een flinke delegatie van Dorpsbelangen gaf acte de présence. DB-Voorzitter Wiet van den Brink, oud-wethouder Co de Kloet met zijn zoon en naamgenoot. DB-raadslid Ria en haar echtgenoot Joop Hennis, naast bestuurslid Els Riebroek. Wout was immers vele jaren lid van Dorpsbelangen, in die hoedanigheid ook raadslid.


V.l.n.r. Dick Hilhorst en zijn echtgenote, Evert Hilhorst en Co de Kloet die een woordje sprak.


Etiket op het gedenkschrift waarin 20 dorpsgenoten schreven
over hun warme herinneringen aan Wout en Nel Hilhorst.

Maar bovenal was Wout Hilhorst Ankevener. Actief in de dorpspolitiek en in het verenigingsleven. Altijd klaar om om iemand te helpen. In 1998 overleed Wout Hilhorst. Het jaar daarop werd een herdenkingsboekje uitgegeven dat aangeboden werd aan zijn echtgenote Nel. Zij overleed op 29 oktober 2008. In dat herdenkingsboekje schreven een groot aantal 's-Gravelandse, Ankeveense en Kortenhoefse inwoners die in hun dorpsleven actief waren, hun herinneringen aan Wout Hilhorst op.


Wout en Nel Hilhorst.


Wim Kozijn haalde herinneringen op aan Wout Hilhorst.


Co de Kloet junior vertelde over zijn jeugd,
toen Wout Hilhorst regelmatig bij zijn ouders op bezoek kwam.

In een druilerige regen onthulden de zuster van Wout Hilhorst en achterkleinzoon Dylano het straatnaambord en klonk er van onder de parapluies een klaterend applaus.

Meer over Wout en Nel Hilhorst:

oktober 1998
Wout Hilhorst
Juni 1999
Postadres Wijdemeren?
01112008 Nel Hilhorst
13062013 Weekblad Wijdemeren
27052015 Wout Hilhorststraat?
290-52015 Wim Kozijn steunt Naamgeving
06062015 DB: Steun voor Hilhorsthof
18022016 Wout Hilhorsthof
01082016 Dorpsbelangen jan. 1994
16042017 Canon: Lokaal Nieuws
18042017 Het Zakennieuws


Update 9-10-2017:

@MPlooij: Oeps een paar schoonheidsfoutjes in de tekst bij de opening van de wout hilhorst hof. Zou dat graag verbeterd zien.

@WWKrant Welke foutjes? Spelling? Grammatica? Inhoud? Nog een keer nagelezen, maar ik zag niets. ^RJ

@MPlooij: Beste RJ Dik wordt geschreven met ck. Verder werd het bord onthuld door de zuster van Wout en achterkleinzoon van Wout Dylano.

@MPllooij: Ik mis ook wie de aanvrager van het hof geweest is nl Dick Hilhorst. En ik heb als oudste kleinkind ook nog een woordje gedaan.

@MPlooij: Dit waren mijn puntjes. Gr. Monique Plooij-Hilhorst

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief