WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wout Hilhorsthof
Ankeveen, wo 18 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ankeveen, het thuis van Wout Hilhorst, de oprichter van de WieWatWaar, bestuurslid van de Curtevennestichting en mede-oprichter van DB krijgt posthuum zijn eigen Wout Hilhorsthof.

Ondersteuning

Op 25 mei vorig jaar ondersteunde de WWK het verzoek van Dick Hilhorst. Wim Kozijn, de oud-burgemeester van 's-Graveland, sloot zich daarbij aan op 29 mei vorig jaar. Dorpsbelangen zond ook een steunverklaring enkele dagen later. Het besluit van het college is zeer verdeind.


Wout Hilhorst


De kaft van het gedenkboekje dat de Curtevenne Stichting samenstelde in 1999.

Lees ook:

13062013 Weekblad Wijdemeren
27052015 Wout Hilhorststraat?
290-52015 Wim Kozijn steunt Naamgeving
06062015 DB: Steun voor Hilhorsthof

persbericht

Nieuw hof in Ankeveen vernoemd naar Wout Hilhorst

Burgemeester en wethouders hebben besloten om een nieuwe straat in Ankeveen naar Wout Hilhorst (1926-1998) te vernoemen. Wout Hilhorst was een bijzonder maatschappelijk betrokken persoon in de voormalige gemeente ’s-Graveland. De Wout Hilhorsthof krijgt een plaats in het woningbouwproject nabij de Arnoud Voetlaan in Ankeveen.


Dick Hilhorst, zoon van Wout Hilhorst, en zijn nicht, Monique Plooij-Hilhorst, overhandigen het boek ‘Wout Hilhorst een dienaar van drie dorpen Ankeveen, ’s-Graveland en Kortenhoef” aan wethouder Theo Reijn.

Zijn inzet voor het verenigingsleven in Ankeveen, Kortenhoef en ’s-Graveland was enorm. Wout Hilhorst vervulde verschillende bestuursfuncties bij verenigingen en organisaties op het gebied van sport, jeugd, vermaak en cultuur. Daarnaast stond hij aan de wieg van de oprichting van het weekblad Wie, Wat, Waar. En was hij raadslid voor Kortenhoef – Ankeveen – ’s-Gravelands Belang (1970-1974), naderhand Dorpsbelangen (1978-1983). Vooral was Wout Hilhorst met hart en ziel aan zijn geboortedorp Ankeveen gebonden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WDM/WWK
foto
Curtevenne St.
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief