Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Postadres: Wijdemeren?

Wijdemeren, 16 december 2001. Volgens de Gooi wil de provincie Noord-Holland dat Wijdemeren aan het postadres wordt toegevoegd achter de huidige plaatsnaam. Men wil dit om de naam sneller te laten inburgeren.

Een onzinnig plan. Mede dankzij de inspanningen van Ankevener Wout Hilhorst hielden Kortenhoef en Ankeveen ruim dertig jaar geleden gewoon hun eigen postnaam na de samenvoeging met 's-Graveland. Toen deed de PTT pogingen om die plaatsnamen te laten verdwijnen ten gunste van 's-Graveland. Wout, die bij de PTT werkte en in de gemeenteraad zat wist die pogingen te verijdelen, waarvoor de Kortenhoevers en Ankeveners hem nog altijd dankbaar zijn.

Nu, in 2001, is er geen enkele noodzaak meer om de naamgeving op de post te wijzigen. Post wordt bezorgd op postcode en huisnummer. En die veranderen gelukkig niet.

Uit het artikel blijkt dat de provincie zichzelf moed inspreekt. In Haarlem blijkt men nog erg te moeten wennen. In een persbericht wordt gesproken over "Wijde Meren" en "De Wijde Meren" (als "De Ronde Venen", u weet wel Vinkeveen en de plaatsen daar in de buurt.) Weidemeren en Weide Meren hebben wij nog niet gesignaleerd, maar dat komt zeker. Als u zoiets ziet houdt de redactie zich aanbevolen.

Ook de ANWB heeft een reputatie in het fout spellen van 's-Graveland. Op de Vreelandseweg stond geruime tijd een bord met 's-Gravenland. Maar ook vroeger ging het soms fout getuige het plaatje hierboven.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...