WIJDEMEERSE WEBKRANT
Nel Hilhorst
Ankeveen, za 1 november 2008

Op 29 oktober overleed Nel Hilhorst, de echtgenote van Wout Hilhorst. Nel beheerde het postkantoor in Ankeveen en was daardoor een bekende Ankeveense.

Nel Hilhorst beheerde het postkantoor in Ankeveen en Wout bracht de post rond. De PTT was nog geen TNT. Er waren nog winkels en een postkantoor in Ankeveen. Iedere Ankevener kende ze. Wout en Nel Hilhorst waren altijd bezig voor de gemeenschap. De Ankeveense gemeenschap en de 's-Gravelandse gemeenschap waar Wout een aantal jaren raadslid was. Ter gelegenheid van het overlijden van Wout Hilhorst gaf de Curtevenne Stichting een boekje uit waarin een aantal Ankeveners, 's-Gravelanders en Kortenhoevers terugblikten op hun ervaringen met Wout in alle facetten van het gemeenschapsleven. Op 23 juni 1999 reikte burgemeester Wim Kozijn het boekje uit aan Nel Hilhorst.


Nel Hilhorst ontvangt het boekje uit handen van burgemeester Wim Kozijn.

Warm nest

Iemand die een stukje in de Wie Wat Waar geplaatst wilde hebben reed naar Ankeveen met een floppy disk met zijn tekst erop of met een uitgetikt velletje tekst. Internet was er nog niet. Daar werd je hartelijk ontvangen in de huisdrukkerij van Wout en de gezellige huiskamer. Nel schoof altijd aan en droeg haar steentje bij in het gesprek met vaak een uitgesproken eigen mening. Er kwam wat te drinken op tafel en de politiek werd doorgenomen. Voor je het wist zat je er een uur of langer. Een warm nest waar het altijd prettig toeven was. Geen moeite was ze teveel.

Nadat Wout in 1998 overleed, bleef Nel betrokken bij de gemeenschap. Ieder jaar kwam zij trouw naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente waar ze er van genoot om vele oude bekenden te ontmoeten. Altijd was er wel iemand bereid om haar te halen en weer thuis te brengen. Ook toen het gemeentehuis verhuisde naar het verre Nieuw Loosdrecht.

Ankeveen heeft met het overlijden van Nel Hilhorst een beetje glans verloren. Nel Hilhorst werd 83 jaar.

Wij wensen de familie sterkte bij dit verlies.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
7 gr.
windkr. 3