WIJDEMEERSE WEBKRANT
Tweede Heul: Horregat
Oud Loosdrecht, wo 13 februari 2013

De Tweede Heul gaat Horregat heten. De brug over de Tweede Heul in de Oud Loosdrechtsedijk zal bijgevolg de naam Horregatbrug krijgen.

persbericht

‘Horregat’ nieuwe naam tweede verbinding tussen Eerste Loosdrechtse Plas en Vuntusplas

Binnenkort wordt gestart met de aanleg van de tweede verbinding tussen de Eerste Loosdrechtse Plas en Vuntusplas. Deze verbinding, die tot dusverre bekend stond als de Tweede Heul, gaat voortaan Horregat heten en de nieuwe brug Horregatbrug. Dit hebben burgemeester en wethouders op dinsdag 12 februari 2013 besloten.

Nieuwe namen

De gemeente heeft in januari een prijsvraag uitgeschreven voor een betere naam voor de Tweede Heul. Een onafhankelijke jury heeft uit maar liefst 79 voorgedragen namen de beste en meest originele naam overgenomen: namelijk Horregat en Horregatbrug. De gekozen namen verwijzen naar “De Horre”, een oude benaming voor de nabijgelegen Horndijk. De sloot zorgt voor de verbinding met dat gebied. Daarnaast is het in dit gebied gebruikelijk om het woord “sloot” te vervangen door het woord “gat”.
De inzender van deze winnende naam is de heer O. Dwarshuis uit Hilversum. Hij wint een waardebon voor een dagdeel varen met een sloep en een gevulde picknickmand.

Naar verwachting zal de nieuwe doorvaart eind maart feestelijk geopend kunnen worden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief