WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NLdoet was Succes
Wijdemeren, ma 18 maart 2013

In Wijdemeren hebben ruim honderd vrijwilligers tijdens de vrijwilligersdagen NLdoet de handen uit de mouwen gestoken. Het CDA organiseerde NLdoet in Wijdemeren.

persbericht

Succesvolle vrijwilligersdagen NLdoet in Wijdemeren

In Wijdemeren hebben ruim honderd vrijwilligers tijdens de vrijwilligersdagen NLdoet de handen uit de mouwen gestoken. Onder hen vrijwel alle leden van het college en de gemeenteraad van Wijdemeren. Het CDA Wijdemeren organiseerde NLdoet in Wijdemeren.

Het begon vrijdag al vroeg bij Veenstaete in Kortenhoef waar dertien bewoners van een groepswoning werden uitgezwaaid voor een uitstapje naar Dierenpark Amersfoort. Ondanks de ijzige kou hebben de bewoners zich uitstekend vermaakt. Moe, maar voldaan keerde het gezelschap aan het eind van de middag terug in Kortenhoef.

Ooievaarsnest

In Loosdrecht hebben zo'n twintig vrijwilligers bewoners van verpleeghuis de Beukenhof geholpen bij het maken van 55 vogelkastjes. Er is de hele dag druk getimmerd en geschilderd. 's Middags zijn in de dwarrelende sneeuw de eerste tien kastjes opgehangen in de tuin van de Beukenhof. Daar was eerder op de dag ook al een ooievaarsnest gebouwd. Bij kasteel-museum Sypesteyn zijn de fraaie blauwe hekken schoongemaakt. Vooral vaak de schuursponsjes en borstels in het warme water was een welkome activiteit op de koude vrijdag.

Snoeien in Nederhorst den Berg

Zaterdag is er op vier plaatsen geklust. Een grote groep vrijwilligers uit alle delen van het land heeft de hele dag gewerkt om het eiland Robinson Crusoe vaarklaar te maken voor het komende seizoen. Het eiland ligt midden in de Loosdrechtse plassen en biedt watersportmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronisch aandoening. Ook in Nederhorst den Berg duurde het werk de hele dag. Rond de Meester Kremerschool is er in de tuin flink gesnoeid en is het schoolplein schoongemaakt. Voor zowel de schoolkinderen als de omwonenden is het uitzicht verbeterd.

Krakend kerkgrind

De Daniël Stalpaert Stichting in 's-Graveland vroeg en kreeg zaterdagochtend voldoende vrijwilligers op de been om het grind rond de Hervormde kerk en pastorie aan te vullen. Bij het verdelen, harken en vegen was er ook hulp van twee jongeren van Laar en Berg voor hun maatschappelijke stage! De klus was snel geklaard. Voor het middaguur kraakte het grind weer als vanouds.

Ook in Kortenhoef is grind aangevuld. Hier heeft de jeu de boulesbaan bij de Oude School een vers laagje fijn grind gekregen nadat de NLdoet-vrijwilligers het onkruid hadden verwijderd. Een andere ploeg vrijwilligers boende daar met azijn de banken schoon en hebben het schoolplein weer op orde gebracht. Rond het middaguur zag alles er weer tiptop uit.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief