WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
PvdA talmt en talmt en ...
Wijdemeren, do 9 juni 2011

De soap rond de PvdA-fractie duurt nu al drie en een halve maand. Tijd genoeg om knopen door te hakken, maar niet voor de PvdA.

Vandaag drupten er op de regiopagina van de Gooi en Eemlander weer wat nieuwtjes neer over het diepgaande conflict tussen het afdelingsbestuur en fractievoorzitter Jan Hermans enerzijds en zijn fractiegenoot Ben Steenvoorden aangevuld met de drie fractieassistenten Mario Wouters, Michael Kulkens en Theo Andriessen, kortweg de Bende van Ben, anderzijds. De mist blijft.


De Wijdemeerse PvdA fractie.
Links raadslid Ben Steenvoorden, rechts fractievoorzitter Jan Hermans.

De voorgestelde oplossing

In het bericht in de krant staat dat het landelijke partijbestuur afgelopen maandag een finale beslissing in deze kwestie heeft genomen. Verrassend genoeg brengt men de inhoud van dat besluit niet naar buiten. Eerst zal het partijbureau een brief met de inhoud van het besluit aan alle betrokkenen sturen. Volgens Hayte de Jong, de woordvoerder namens het partijbestuur, zullen de betrokkenen kunnen reageren op de inhoud van de brief, maar aan de strekking van het besluit wordt niets meer veranderd. De Jong zegt dat het partijbestuur hoopt dat alle betrokkenen akkoord zullen gaan met de voorgestelde oplossing.

Tijd kopen

De partijtop staat achter het advies dat oud-burgemeester van Loenen, Peter Rombouts en Jan van Bergen, oud-gedeputeerde in Utrecht, aan de partijtop gaven. Volgens Ben Steenvoorden hoopt de partijtop dat het conflict overwaait. Men wil "tijd kopen"aldus Steenvoorden.

Talmen, talmen

Iedere organisatie is er inmiddels wel achter dat snel handelen in het geval van problemen en/of een crisis geboden is, om de gevolgschade te beperken. Niet echter de PvdA. In het stuk in de krant wordt gesproken over "het advies" en "het besluit", zondar dat er ook maar een glimpje licht wordt geworpen op de richting van "Het advies" en "het besluit". Wellicht dat Kremlinwatchers er pindakaas van kunnen maken. Geconstateerd moet worden dat uit de hele gang van zaken de benauwende geur van een ouderwets politbureau opstijgt. Het wachten is op witte rook.

WWK Poll

Vindt u er iets van, ga dan even naar de WWK-poll. De stand van dit moment is dat er 253 mensen gestemd hebben. 61,3% vindt dat fractievoorzitter Jan Hermans het beste de eer aan zich zelf zou kunnen houden en opstappen. 17% vindt dat Ben Steenvoorden zijn zetel moet opgeven. 9,1% vindt dat beiden de strijdbijl moeten begraven en weer gaan samenwerken.

Lees ook:

06032011 Twee PvdA's?
15032011 PvdA wil Zetel terug
17032011 Reuring D66 en PvdA
17032011 Steenvoorden: Puntjes op de i
04052011 Steenvoorden moet Blijven
18052011 PvdA: Bestuur vs. Ben 1 - 1
18052011 Poll over de PvdA
21052011 Bende van Ben: Wachten...

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3