WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reuring D66 en PvdA
Wijdemeren, do 17 maart 2011

Ben Steenvoorden geeft zijn PvdA-zetel niet terug en Hannie Humme is na een ruzie gestopt met haar werk voor D66.

D66 ruzie

Het rommelt in de Wijdemeerse politiek. In de WieWatWaar van gisteren schreef Herman Stuijver dat Hannie Humme, D66-fractieassistent en nummer 2 op de lijst, gestopt is met haar werk voor de partij na een aanvaring met D66-wethouder Joost Boermans. Deze laatste zou tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij een beledigende opmerking hebben gemaakt aan haar adres. Er bestonden bij haar al irritaties, waardoor de opmerking van Boermans de druppel was die de emmer deed overlopen. Een gesprek met de wethouder, fractievoorzitter Nanne Roosenschoon en bestuurslid Jan Sevenstern vermocht de lucht niet te klaren, waarna Hannie Humme besloot per direct te stoppen.

PvdA halveert?

In de Gooi en Eemlander van vandaag wordt ruim aandacht geschonken aan de perikelen binnen de PvdA onder de kop "PvdA halveert in Wijdemeren". Die kop is een tikje overdreven, want de partij heeft twee zetels, waarvan er één bezet is en blijft door Ben Steenvoorden. En dus blijft er één zetel over voor fractievoorzitter Jan Hermans. De afdeling is niet gehalveerd.


Ben Steenvoorden, het nieuwe denken..

Niet serieus genomen

Ben Steenvoorden vindt dat het afdelingsbestuur van de PvdA fouten heeft gemaakt. Hij hoopt dat het landelijke partijbestuur een commissie van goede diensten zal instellen die de PvdA-top moet gaan adviseren. Steenvoorden beklaagt zich over het afdelingsbestuur. Al in juni vorig jaar, drie maanden na de verkiezingen, hebben hij en de drie fractieassistenten (de dissidenten) bij het afdelingsbestuur aangekaart dat fractievoorzitter Jan Hermans volgens hen niet goed functioneerde. Het bestuur heeft de dissidenten niet serieus genomen, aldus Steenvoorden, waarna de zaak is geëscaleerd.

Oudere leden en oud denken

Ben Steenvoorden (54) benadrukt dat hij een eigen zaak en een jong gezin heeft en daarom geen fractievoorzitter wil worden. Hij velt een keihard oordeel over de leden van de PvdA die hem in de ledenvergadering afgelopen maandag lieten vallen en achter Jan Hermans gingen staan. Steenvoorden: "Tja, oudere leden. Maar vooral: Het oude denken."

Bende van Ben

Jan Hermans (60) spreekt in het artikel van "de Bende van Ben". De dissidenten zijn volgens hem een vriendengroep die afspraken maken op het voetbalveld en niet op de plek waar de politiek gemaakt hoort te worden. Tenslotte ontzenuwt Hermans dat hij geen verstand van nieuwe media zou hebben. "Dat is nota bene mijn werk." :aldus Hermans.

bron
WWW, G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 2