WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boete voor Baalman
Kortenhoef, do 9 juni 2011

Begin september 2010 schreef de heer Baalman uit Kortenhoef een antisemitisch stuk in het lokale blad de Triangel. Hij werd tot een boete veroordeeld.

Motie van Afkeuring

Joep Frijdal, de fractievoorzitter van de VVD, diende tijdens de gemeenteraadsvergadering op 16 september 2010 , naar aanleiding van de publicatie in de Triangel, namens alle fracties een motie van afkeuring in die unaniem werd aangenomen. Het college heeft daarop geen enkele actie ondernomen. Hannie Humme (D66) deed dat wel, zij deed eind september 2010 aangifte wegens discriminatie en antisemitisme. Het feit dat de raad van Wijdemeren een motie van afkeuring aangenomen had, werd in de aangifte opgenomen.

Boete voor Baalman

In een schrijven van het Openbaar Ministerie van het Arrondissementsparket Amsterdam d.d. 31 mei 2011 aan Hannie Humme, blijkt dat de heer Baalman uit Kortenhoef een boete van 300 euro heeft geaccepteerd om strafvervolging te voorkomen. Het OM nam de aangifte serieus en stelde Baalman voor de keus. Dit leidde ertoe dat hij behalve de boete ook een zogenaamd justitieel antecedent heeft. Bij herhaling staat hem zeker strafrechtelijke vervolging en een zwaardere straf te wachten. De boete was betrekkelijk hoog omdat Baalman al eerder veroordeeld was voor hetzelfde strafbare feit.

Meldpunt

Mocht iemand in de toekomst wederom racistische of antisemitische uitlatingen van Baalman of iemand anders tegenkomen, dan kunt u een melding sturen naar mevrouw Miny van Haestrecht van het Bureau Art.1 Gooi- & Vechtstreek (discriminatie (at) versawelzijn.nl).

Lees ook:

April 1999
11092010 Hardleers
16092010 Raad in het Kort
24092010 Triangel weert Baalman

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3