WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Steenvoorden moet Blijven
Wijdemeren, wo 4 mei 2011

Het afdelingsbestuur van de PvdA wilde raadslid Ben Steenvoorden royeren. De commissie die dat onderzocht adviseert steun voor Steenvoorden.


Jan Hermans

Ben Steenvoorden

Er sluimerde al lange tijd een conflict in de boezem van de tweemansfractie van de PvdA. Raadslid Ben Steenvoorden verweet fractievoorzitter Jan Hermans te weinig activiteit en een gebrek aan communicatie met de fractie. Steenvoorden werd daarin gesteund door "de bende van Ben", de drie fractieassistenten Mario Wouters, Michael Kulkens en Theo Andriessen. Oud-burgemeester Wim Kozijn deed een poging om de partijen tot elkaar te brengen, maar dat bleek een onmogelijke opgave.

Steenvoorden zegde de samenwerking met Jan Hermans op, waarna het afdelingsbestuur, onder voorzitterschap van ex-raadslid Kees Bosdijk, een procedure in werking zetten bij het landelijk partijbestuur om Ben Steenvoorden te royeren, waarbij men er ook op rekende dat deze zijn zetel zou opgeven.

Afdelingsbestuur: ongelijk


Afdelingsvoorzitter en ex-raadslid
Kees Bosdijk

Penningmeester en ex-wethouder
Lia Moote

In de G&E van vandaag staat onder een prominente kop op de voorpagina van het regiokatern dat de opzet van de afdelingsbestuur lijkt te zijn mislukt. Er is door het landelijk bestuur een commissie ingesteld die de kwestie moest onderzoeken. Gisteren heeft die commissie haar eindrapport naar het partijbureau gestuurd. In dat rapport wordt vierkant stelling genomen tegen de mening van het afdelingsbestuur. De commissie vindt dat Ben Steenvoorden alle steun van de partij verdient en dat fractievoorzitter Jan Hermans het veld moet ruimen. Voor of op 16 mei zal de partijtop van de PvdA een besluit nemen in deze kwestie.

Dappere actie


Ex-GL raadslid, ex-HKA-raadslid, PvdA-kandidaat,
commissielid namens Ben Steenvoorden,
Hilbrand Korver

In de commissie zaten oud-wethouder Frans Kolk uit Huizen (namens het afdelingsbestuur), Hilbrand Korver, voormalig raadslid voor GroenLinks, maar bij de laatste verkiezingen op de lijst voor de PvdA (namens Ben Steenvoorden) en een derde, niet met name genoemd, onafhankelijk PvdA-lid. De commissie geeft Steenvoorden groot gelijk in de strijd die hij aan ging met de fractievoorzitter en het afdelingsbestuur. Ben Steenvoorden noemt het eindoordeel van de commissie "een dappere actie". Hij werkt achter de schermen aan een dorps-PvdA nieuwe stijl, waarvoor hij de plannen al klaar heeft liggen.

Lees ook:

Persberichten:

Persbericht Ben Steenvoorden
Persbericht PvdA Bestuur

WWK Berichten

25112009 PvdA lijst bekend
04032010 De Nieuwe Raadsleden
05032010 Bizarre Verschuivingen
08042010 Het Politieke Landschap
02072010 Zomerse Raad 1 juli
06032011 Twee PvdA's?
15032011 PvdA wil Zetel terug
17032011 Reuring D66 en PvdA
17032011 Steenvoorden: Puntjes op de i

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3