WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA: Bestuur vs. Ben 1 - 1
Wijdemeren, wo 18 mei 2011

Het PvdA hoofdbestuur schoof het advies van de commissie van goede diensten terzijde. Men is bang dat de afdeling ontploft als het advies gevolgd wordt.

Op de voorpagina van de G&E bovenaan, de meest prominente plek, stond vandaag het bericht dat het hoofdbestuur van de PvdA het advies van de commissie van goede diensten niet volgt, omdat dat advies al in de media stond voor het partijbestuur er een besluit over kon nemen. Men begint opnieuw met een informateur en een onderzoek. De patstelling houdt nog wel even aan.

1-0 voor Ben c.s.

Het advies van Hilbrand Korver, Frans Kolk en Mieke Bos op 4 mei hield in om Ben Steenvoorden, Mario Wouters, Michael Kulkens en Theo Andriessen de ruimte te geven. Aan fractievoorzitter Jan Hermans werd door hen aangeraden om terug te treden. Dat advies stond haaks op de wens van het afdelingsbestuur, dat Ben Steenvoorden c.s. wilde royeren en Jan Hermans in het zadel houden.

Bang voor scheuring

De partijtop voelde zich gepasseerd "Omdat het advies al op straat lag. Dat is niet de volgorde der dingen.". De partijtop vindt dat het advies van de commissie de onderlinge verhoudingen in Wijdemeren, die al slecht waren, nog verder op scherp heeft gezet. Men is bang dat de afdeling scheurt als het advies zou worden overgenomen en wil daarom een informateur aanstellen die opnieuw met de strijdende partijen in gesprek gaat, zoals dat eerder werd gedaan door mediator en ex-burgemeester Wim Kozijn. Die poging mislukte toen.

1-1 voor Bosdijk c.s.

Kees Bosdijk, ex-fractievoorzitter en nu afdelingsvoorzitter, juicht het besluit van de partijtop toe. Volgens hem heeft de commissie een dermate slecht advies afgeleverd dat het voor het partijbestuur geen basis vormde voor een gedegen besluit. Ook de procedure vond hij erg onzorgvuldig. Het afdelingsbestuur zag indertijd het advies van de commissie niet aankomen en werd daar volkomen door verrast, aldus Kees Bosdijk.

Lees ook:

04032011 DB en D66: De harde realiteit
06032011 Twee PvdA's?
15032011 PvdA wil Zetel terug
17032011 Reuring D66 en PvdA
17032011 Steenvoorden: Puntjes op de i
04052011 Steenvoorden moet Blijven

en

Het persbericht dat Ben Steenvoorden c.s in maart uit liet gaan. (PDF)

 

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
15 gr.
windkr. 3