WIJDEMEERSE WEBKRANT
IJsdraaiboek ligt Klaar
Wijdemeren, do 17 december 2009

De gemeente Wijdemeren heeft in samenspraak met de plaatselijke ijsclubs een speciaal ijsdraaiboek opgesteld.

De voorgaande jaren was het altijd vrij onduidelijk waar wel en waar niet geschaatst kon worden, of de ijsclubs open waren of niet en hoe de conditie van het ijs was. Ook wegafsluitingen wilden nog wel eens hap snap plaatsvinden.

De gemeente neemt nu het voortouw in de coördinatie van alles op en om het ijs. Daarbij zijn ze uiteraard in hoge mate afhankelijk van de door de clubs aangeleverde informatie. (Net als de WWK trouwens.)

Vorig jaar verzamelden wij alle beschikbare informatie en kon u in de WWK de status van het ijs en van de ijsbanen zien. De informatie van alle clubs en de telefoonnummers van de ijslijnen staat op deze pagina van 29 december vorig jaar.

persbericht

Wijdemeren voorbereid op ijsperiode

De gemeente Wijdemeren heeft in samenspraak met de plaatselijke ijsclubs een speciaal ijsdraaiboek opgesteld. Hiermee is Wijdemeren voorbereid op een mogelijke ijsdrukte.

Begin dit jaar was er voor het eerst in twaalf jaar weer een echte schaatsperiode. Uit alle delen van het land kwamen er mensen naar Ankeveen, Kortenhoef en Loosdrecht om de ijzers onder te binden en te genieten van het ijs en de natuurgebieden. Na deze ijsperiode heeft de gemeente besloten alle activiteiten die de gemeente, ijsclubs, hulpdiensten en andere organisaties tijdens de schaatsevenementen verrichten in een draaiboek te zetten. Opgenomen in het draaiboek zijn ondermeer: het instellen van een verkeerscirculatieplan, communicatie, de afspraken met de ijsclubs en de inzet van verkeersregelaars. Ook de buurgemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen zijn betrokken bij het ijsdraaiboek.

IJs betrouwbaar?

Informatie over het schaatsen op natuurijs is te vinden op de website van de KNSB.

Benieuwd of het ijs in Wijdemeren betrouwbaar is? Klik dan op www.wijdemeren.nl rechts op de button ‘IJs betrouwbaar?’. Hier staan de links naar de websites van de ijsclubs met informatie of er geschaatst kan worden. Volg de aanwijzingen van de ijsclubs op.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
sneeuw
0 gr.
windkr. 2