WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Welkom Freek Ossel
Wijdemeren, za 20 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 12 juni wordt Freek Ossel geinstalleerd als waarnemend burgemeester van Wijdemeren. Hij komt uit Beverwijk waar hij vier jaar waarnemer was.

Update 21-5-2017, 22,35. Een ernstige omissie, Wij schreven dat Otto van Diepen de laatste waarnemend burgemeester in Wijdemeren was. Dat is natuurlijk volstrekt onjuist. Dat was Karen Heerschop tussen Don Bijl en Martijn Smit in, van 26 juni 2009 tot 10 maart 2010.


Loco-burgemeester Theo Reijn schudt Freek Ossel de hand.
(Foto: Gemeente Wijdemeren)

Otto van Diepen

De eerste keer dat Wijdemeren een waarnemer had was direct na de herindeling op 1 januari 2002. Dat was toen Otto van Diepen. Die gaf op 29 mei 2002 een afscheidsinterview in de G&E. Wat zei hij toen? We citeren ons bericht van die dag:


Waarnemer Otto van Diepen.

Otto van Diepen wil nog wel het één en ander kwijt aan Wijdemeren en aan 't Gooi. Zo vindt hij dat de gemeenten in 't Gooi te klein zijn om alle taken naar behoren te kunnen uitvoeren en denkt hij dat er nog meer gefuseerd moet worden (Naarden-Bussum, Blaricum-Eemnes-Laren). Hij spreekt zijn grote waardering uit voor de gemeentebesturen van de drie oude gemeenten dat ze de fusie zelfstandig gestart hebben met het oog op de toekomst.

Na een gewenningsperiode denkt hij dat de raad en het college inmiddels wel goed aan elkaar gewend zijn. Ook het ambtelijk apparaat komt op streek. Toch moet er nog veel gebeuren. De centrale huisvesting zal de de situatie op termijn sterk verbeteren als men elkaar bij de koffieautomaat tegen komt. "Na vijf maanden is Wijdemeren goed op weg."

Hij sluit af met een dringend advies aan de wethouders. Hij vindt dat ze de afgelopen maanden teveel in eigen huis zijn bezig geweest. Hij raadt ze dan ook aan om op stap te gaan en te horen wat er speelt.

Don Bijl


De eerste burgemeester van Wijdemeren, nu van Purmerend.

Op 4 juni 2002 werd Don Bijl ingehuldigd. Dat gebeurde toen nog niet in het openbaar, maar achter gesloten deuren. Op 19 juni 2009 nam hij afscheid van Wijdemeren om over te stappen naar Purmerend als burgemeester.

Karen Heerschop

Karen Heerschop was wethouder in Hilversum en werd op 26 juni 2009 de tweede waarnemend burgemeester van Wijdemeren. Dat ging soepel, want zij kende de regio en de buurgemeenten goed.

Op 10 maart 2010 nam zij afscheid van Wijdemeren, waarbij ijscoman PortoFino de voltallige raad trakteerde op een ijsje omdat hij toch in Wijdemeren in de avonduren ijs mocht verkopen.

Martijn Smit

Op 16 maart 2010 werd Martijn Smit geïnstalleerd als burgemeester van Wijdemeren. Op 12 mei 2017 nam hij met een receptie bij de KWV Loosdrecht afscheid van de Wijdemeerse gemeenschap.

bron
WWK
foto
Div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief