WIJDEMEERSE WEBKRANT
Karen Heerschop
Wijdemeren, vr 26 juni 2009

De kakelvers aangestelde waarnemend burgemeester van Wijdemeren kwam gisteren bij de raadsvergadering haar opwachting maken.


Karen Heerschop: "Blij met de benoeming."

Eergisteren werd Karen Heerschop (48) uit Hilversum benoemd tot waarnemend burgemeester van Wijdemeren. Gisteravond was er raadsvergadering aan de Rading 1. Het uitgelezen moment om kennis te komen maken.

Maart volgend jaar

René Voigt (DBW), lid van de vertrouwenscommissie, gaf eerst een overzicht van de benoemingsprocedure. Dat gaat nog lang duren. In september komt de vertrouwenscommissie bijeen in Haarlem om te overleggen met CdK Harry Borghouts. In november is er een tweede gesprek. Intussen is dan de sollicitatieprocedure gestart. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester in maart volgend jaar benoemd worden. Precies rond de gemeenteraads-verkiezingen.

LH Burgemeester


René Voigt (DBW) kust Karen Heerschop (LH) en biedt haar namens de raad
een enorm (echt enorm..) boeket aan als welkomstgeschenk.

Na deze inleiding gaf Voigt aan Karen Heerschop de gelegenheid om plaats te nemen achter de collegetafel en iets over zichzelf te vertellen. Zij werd door de CdK gevraagd om te solliciteren naar de waarnemerspost in Wijdemeren. Over het antwoord op die vraag hoefde zij geen moment na te denken. Zij stapt graag in deze functie. Karen Heerschop was wethouder in Hilversum en fractievoorzitter van de Leefbaar Hilversum fractie. Zij is nog steeds lid van Leefbaar Hilversum. Zo krijgt Wijdemeren een burgemeester die lid is van Leefbaar Hilversum en die welkom wordt geheten door de fractievoorzitter van DBW. Wie had dat ooit kunnen denken.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 3