Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Afscheid van Diepen

Wijdemeren, 29 mei 2002. Morgenavond zit Otto van Diepen, de waarnemend burgemeester, zijn laatste gemeenteraad van Wijdemeren voor. Nico Postma interviewde hem ter gelegenheid van zijn afscheid per 1 juni.


Otto van Diepen

Otto van Diepen wil nog wel het één en ander kwijt aan Wijdemeren en aan 't Gooi. Zo vindt hij dat de gemeenten in 't Gooi te klein zijn om alle taken naar behoren te kunnen uitvoeren en denkt hij dat er nog meer gefuseerd moet worden (Naarden-Bussum, Blaricum-Eemnes-Laren). Hij spreekt zijn grote waardering uit voor de gemeentebesturen van de drie oude gemeenten dat ze de fusie zelfstandig gestart hebben met het oog op de toekomst.

Na een gewenningsperiode denkt hij dat de raad en het college inmiddels wel goed aan elkaar gewend zijn. Ook het ambtelijk apparaat komt op streek. Toch moet er nog veel gebeuren. De centrale huisvesting zal de de situatie op termijn sterk verbeteren als men elkaar bij de koffieautomaat tegen komt. "Na vijf maanden is Wijdemeren goed op weg."

Hij sluit af met een dringend advies aan de wethouders. Hij vindt dat ze de afgelopen maanden teveel in eigen huis zijn bezig geweest. Hij raadt ze dan ook aan om op stap te gaan en te horen wat er speelt.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Buien en zon. Harde wind. 18 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...