Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Don Bijl ge´nstalleerd

Wijdemeren, 4 juni 2002. Vanmiddag werd de eerste burgemeester van Wijdemeren, Don Bijl ge´nstalleerd. Hij kreeg de "nieuwe" ambtsketen omgehangen. De ambtsketen is die van 's-Graveland, met daaraan toegevoegd de wapens van Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Op termijn zal er een nieuw gemeentewapen komen.


De nieuwe ambtsketen
(Laat Sinterklaas nu maar komen.)

In de Wie Wat Waar van vandaag staat een uitgebreid interview dat Herman Stuyver met Don Bijl had. Hij vindt het een uitdaging om de nieuwe bestuurlijke organisatie op poten te zetten. Ook mevrouw Bijl is tevreden met haar verhuizing naar Nederhorst den Berg waar het echtpaar de ambtswoning zal betrekken.


Burgemeester Don Bijl van Wijdemeren
voor de Ankeveense Polder.

Don Bijl is erop voorbereid dat hij hier en daar ongeduld zal tegenkomen over de trage opbouw van de nieuwe gemeente. Hij was waarnemend burgemeester in Schermer voor hij hier benoemd werd. Daarvoor was hij kabinetschef van de Commissaris van de Koningin in Noord-Holland. Hij werd geboren in Nieuw Zeeland.

De burgemeester moet een bruggenbouwer zijn en geen politiek figuur. Daarom is hij tegen de gekozen burgemeester. In Schermer schreef hij stukjes voor de lokale pers. Dat wil hij hier ook gaan doen. (Wij zien uw stukken graag tegemoet. red.)

Het feit dat er veel vacatures zijn ziet hij ook als een voordeel. Het biedt de mogelijkheid om mensen te zoeken die passen in de organisatie en die gewend zijn om op grotere schaal te werken.

Hij vindt het leuk om mensen bij elkaar te brengen. Commercieel denken vindt hij een zwak punt van zichzelf. Hij verheugt zich al op de talloze gelegenheden waarbij hij openingen zal verrichten, aftrappen zal doen, 100-jarigen zal bezoeken en ontvangsten zal bijwonen. Hij kijkt er naar uit.

Evenals de vijf wethouders heeft hij zich al bereid verklaard om de buurtbus van Nelleke Schenkkan in Ankeveen te gaan besturen.

(Overigens, Nelleke zoekt nog steeds vrijwilligers. U kunt haar emailen op nh.schenkkan@gemeentewijdemeren.nl of bellen op 035 6565590.)


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zonnig, 25 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: Gem. Wijdemeren Bron: Wie Wat Waar
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...