WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Burgemeester Martijn Smit
Wijdemeren, di 16 maart 2010

Vanavond was er een feestje met een weemoedig randje op het gemeentehuis. Martijn Smit werd de nieuwe burgemeester, Karen Heerschop nam afscheid.

De bijzondere raadsvergadering had een goed bezette publieke tribune. Familie. vrienden en bekenden uit Zeevang, de vorige gemeente van Martijn Smit, maar ook veel belangstellenden uit Wijdemeren. Martijn Smit betrad om acht uur onder applaus de raadszaal.

Onder het publiek waren vele oude bekenden uit het openbaar bestuur. De burgemeesters Wim Kozijn ('s-Graveland) en Jan Goudberg (Nederhorst den Berg) waren er. Maar ook Don Bijl en zijn echtgenote waren uit Purmerend overgekomen.

Burgemeester Karen Heerschop opende de raadsvergadering in de aanwezigheid van waarnemend commissaris van de Koningin Elisabeth Post. Zij was naar Wijdemeren gekomen om Martijn Smit in het openbaar te beëdigen als burgemeester van Wijdemeren. (In het verleden gebeurde dat achter gesloten deuren.)

Er volgde na de beëdiging een reeks toespraken door burgemeester Karen Heerschop, CdK Elisabeth Post, loco-burgemeester Betske van Henten, raads-nestor en vertrouwenscommissievoorzitter René Voigt en de voorzitter van de Gooise burgemeesterskring Elbert Roest (Laren). Tenslotte hield Martijn Smit zelf een toespraak.

Smit verklaarde blij te zijn dat het eindelijk 16 maart was. omdat hij eindelijk in Wijdemeren aan de slag kon. Tot nu toe had hij Wijdemeren gevolgd via de WieWatWaar, De Brug en de Nieuwsster. Daarnaast via, niet nader genoemde, "sites". Hij roemde de schoonheid van de gemeente. Zijn motief om te solliciteren lag niet alleen in het karakter van de gemeente, platteland, meer kernen, maar ook in de financiële problemen die de komende jaren het hoofd moeten worden geboden. In zijn toespraak diende hij burgemeester Elbert Roest meteen van repliek. Roest had gezegd dat Wijdemeren, Hilversum en Laren moeten strijden over de schaarste aan politiebeschikbaarheid. Smit nam die handschoen graag op.

De boodschap die Martijn Smit afgaf was dat er de komende jaren moeilijke besluiten genomen moeten worden. Wat hem betreft worden die besluiten in alle openbaarheid genomen om zo de betrokkenheid van het gemeentebestuur bij de burgers van Wijdemeren te tonen.Hij hoopt op stevige discussies in een stevige gemeenteraad. "De komende jaren zijn bepalend voor de toekomst van Wijdemeren." :aldus Martijn Smit.

Video

Hieronder staan video-fragmenten van de bijeenkomst.


Karen Heerschop opent de vergadering.


Elisabeth Post (CdK) kondigt aan Martin Smit te gaan beëdigen.


De beëdiging van Martijn Smit.


Het ondertekenen van de documenten.


Loco-burgemeester Betske van Henten spreekt Martijn Smit toe.


Betske van Henten hangt de ambtsketen om de schouders van Martijn Smit.


Nestor René Voigt vertelt uit de vertrouwenscommissie zonder iets te vertellen.


Martijn Smit vertelt over zijn tot nu toe anonieme bezoek aan Wijdemeren.


De politiek ging door. Na de afsluiting van de vergadering door Martijn Smit, trokken de eventuele coalitiepartners de agenda's voor hun volgende overleg.

bron
WWK
video
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2