WIJDEMEERSE WEBKRANT
Billboard was de Druppel
Nederhorst den Berg, di 1 oktober 2013

Martin Vuyk zag de reclameborden van AH in de Hilversumse Meent en wist toen zeker dat de winkels in Wijdemeren ook op zondag open moeten kunnen gaan als ze dat willen.

ingezonden brief

Het is de VVD al jaren een doorn in het oog dat Wijdemeerse ondernemers verplicht dicht zijn op zondag; de Wijdemeerse bevolking wijkt op zondag (begrijpelijk) uit naar de omliggende gemeentes. De recente billboards langs de Wijdemeerse wegen waren toch wel de druppel.


2013-07-15 19.31.39
(Foto: Martin Vuyk)

Eind 2011 werd al eens door de VVD een motie ingediend om openstelling op zondag te verruimen, die haalde het niet door het massale tegenstemmen van DorpsBelangen. Afgelopen raadsvergadering diende de VVD, samen met GL opnieuw een motie over drie koopzondagen voor december in (1, 22 en 29 december). Dat werd door diverse raadsleden niet begrepen, de VVD had immers ook al een aankondiging gedaan van een initiatiefvoorstel ter verruiming van de winkelsluitingswet ?

Tsja, deze motie was enerzijds geïnspireerd op de ervaringen uit het verleden en anderzijds de wens om onze winkeliers op tijd duidelijkheid te verschaffen. Duidelijkheid, omdat openstelling op de drie bedoelde zondagen ook wel enige voorbereiding van hun kant zal vergen. De VVD zag deze motie dan ook meer als een verzekering; verzekering dat de drie koopzondagen in december er dit jaar wél zouden komen. Mocht het initiatiefvoorstel wederom verzanden in gekissebis en gedoe (en daardoor vertraging), dan zou dit voor de middenstanders geen nadelige gevolgen hebben, de drie zondagen in december waren immers al veiliggesteld middels deze motie. Maar wederom zagen veel DB-ers dit anders... ook deze motie haalde het niet.

Na afloop van de raad sprak een van de DB-raadleden mij aan; ik moest me echt geen zorgen maken.. natuurlijk ging ons initiatiefvoorstel ter verruiming van de winkelsluitingswet het halen, de portefeuille lag nu bij de burgemeester dus was de gevoeligheid er voor DB grotendeels af. Het overgrote deel van de DB-raadseleden zou nu zeker voor stemmen, daar mocht ik gerust op zijn. En dus konden de winkels in december gewoon open... en ook voortaan alle toekomstige zondagen, als ze dat zelf wilden.... en weet u wat... ik geloof dat DB-raadslid op z’n woord. Koopzondagen in Wijdemeren, eindelijk netjes en eerlijk geregeld... het wordt tijd.

Martin Vuyk
raadslid VVD

Naschrift WWK:

Wat Martin Vuyk en vele anderen waarschijnlijk niet weten is dat de AH vestiging in de Hilversumse Meent geëxploiteerd wordt door Gijs van Rijn uit Ankeveen.


Gijs en Ingrid van Rijn in hun winkel in Ankeveen in januari 2001.
(Foto: Ton Kastermans)

Gijs runde de laatste supermarkt in Ankeveen, maar moest eind januari 2001 de zaak sluiten omdat de concurrentie van de Meenthof te zwaar werd. Hij nam een Golff Supermarkt in de HIlversumse Meent over, jawel dezelfde supermarkt die nu de AH in de Hilversumse Meent is en waar nog heel veel trouwe Ankeveners te vinden zijn. De AH in de HIlversumse Meent is toch ook een beetje Wijdemeers.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
div
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief