WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Koster is blij met DB
Nederhorst den Berg, za 3 maart 2012

Dorpsbelangen verrastte Cor Koster de afgelopen twee jaar aangenaam. Hij deelt daarvoor een compliment uit aan die partij.

ingezonden brief

DorpsBelangen als politieke partij

Ik moet toegeven… ik verheugde me toen de DorpsBelangen partij in Wijdemeren de grootste partij werd. Ik voorzag dat ik talloze kritische stukjes zou kunnen schrijven over dat zooitje ongeregeld dat zorgde voor een invasie van de gemeenteraad. Inmiddels zijn we halverwege de vierjarige periode waarin DB in onze gemeente bijna de absolute macht heeft. Tijd om de balans op te maken.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: DB doet het veel beter dan ik verwachtte. Ik verwachtte wat je vaak ziet in andere gemeenten: een lokale partij die ten onder gaat aan interne problemen en aan externe missers. DB Wijdemeren had bovendien niet zo'n goede reputatie. Eerdere verschijningsvormen liepen stuk op persoonlijk tegenstellingen of op een rare actie zoals het onderuithalen van je eigen wethouder in November 2004. Waarschijnlijk hebben ze daarvan geleerd, want nu lijkt alles op rolletjes te lopen.

Wethouders

Van de twee wethouders die ze geleverd hebben, had ik verschillende verwachtingen. Gert Zagt (financiën) is gewoon goed, dat wist ik. Maar die Van Waveren…. ik had daar m'n twijfels over.

In het verleden schreef Jaap van Waveren als journalist voor lokale blaadjes ellenlange stukken vol venijn, als een soort Rutger Castricum avant la lettre. Als wethouder is hij echter bondig en to the point. De manier waarop hij onlangs de VVD weerwoord gaf - de VVD wilde een paar miljoen gemeenschapsgeld uitgeven voor eigenaren van dure zeiljachten - was indrukwekkend: prima argumenten en geen woord te veel. En hoe hij een projectontwikkelaar aanpakte  zonder meer prima! Dat de VVD het er niet mee eens was, omdat de VVD nu eenmaal graag geld toestopt aan mensen die het niet nodig hebben, is logisch, maar niet bijster verrassend.

Fractie

Ook de fractie van DorpsBelangen gedraagt zich zoals het een echte politieke partij betaamt, en duidelijk beter dan sommige van de gevestigde lokale politieke partijen zoals de PvdA en D66. De individuele leden krijgen voldoende vrijheid om hun eigen interesses naar voren te brengen, maar als het echt nodig is - zoals toen ze om wethouder Zagt heen moesten gaan staan - dan sluit men de rijen. En zo hoort dat ook. Bovendien heeft de partij een aantal mensen die goed zijn in het gesproken woord, zodat het een genoegen is om naar hen te luisteren.

Men lijkt zich ook meer dan andere partijen te bemoeien met zaken die individuele burgers aangaan (Ria Hennis doet dat bijvoorbeeld voortreffelijk) en men is meer bereid om direct iets te ondernemen, zoals bleek toen staande een vergadering Ab Krook iets regelde voor sport voor jongeren. Bovendien geeft de fractie zelf informatie aan de burger d.m.v. hun "impressies" van vergaderingen, iets waar andere fracties een voorbeeld aan zouden kunnen nemen.

Tussenstand

Mankeert er dan niets aan DB? Natuurlijk wel, maar daar wil ik het nu even niet over hebben. We hebben nog twee jaar te gaan voordat we een eindoordeel hoeven te geven. Voor een lokale belangenpartij doen ze het - halverwege de rit - in elk geval veel beter dan je zou  verwachten.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief