WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Uitleggers en Insprekers
Wijdemeren, do 9 februari 2012

Het trok allemaal voorbij aan Co de Kloet bij de commissie REO. Projectontwikkelaars, insprekers, uitleggers en een wethouder-basher.

Een leerzame avond, zo typeerde hij de commissievergadering Ruimte en Economie van gisteren. Een avond met een staartje wellicht.

ingezonden bericht

Het was weer eens een leerzame avond, bij de commissie Ruimte en Economie, woensdagavond jl.  Eerst wethouder Jaap van Waveren met een verhaal over de zoveelste onberekenbare projectontwikkelaar. Toen een uitleg over een nieuw te vormen bedrijf dat alles aan zogenaamde omgevingsvergunningen gaat doen ( te ingewikkeld voor deze impressie, we leerden er in ieder geval van dat het woord `robuust`een nieuw leven  lijkt te gaan leiden ) en daarna een spreker die vertelde hoe en waarom we onze wegen moeten indelen zodat we hier en daar 50, vooral hier en daar 30 en bij uitzondering 60 km mogen rijden.

We worden tegenwoordig sufgegooid met uitleggers en insprekers die er voor zorgen dat de eigenlijke agenda pas zo omstreeks half tien aan de orde komt. Dat is dan het lang verwachte  moment dat iedereen over alles iets zeggen wil en dat sympathieke meevoelende voorzitters dat ook ongeremd toelaten. Moeten we iets aan doen.

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld het optreden van onze VVD-coalitiegenoot Michiel van Balen die wethouder  Van Waveren attaqueerde over zijn voornemen na eindeloze pogingen van overleg een ontwikkelaar, die zijn verplichtingen niet nakomt, nu eens het mes op de keel te zetten. Deskundige Michiel stelde voor wethouder van Waveren te vervangen door burgemeester Smit, die, zo kon uit zijn woorden worden opgemaakt, daarvoor wellicht beter geschikt zou zijn.

Wij vielen stil van verbazing en verbijstering.  Zo´n aanval op een wethouder en dan nog wel van een coalitiegenoot is een volstrekt unicum. Zullen van dat hoogtepunt dan maar een dieptepunt maken. Misschien wel een dieptepunt met een staartje.

Co de Kloet,
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief