WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB en D66: De harde realiteit
Nederhorst den Berg, vr 4 maart 2011

Cultureel centrum de Spot in NdB verhuist niet naar de Voorstraat vanwege de torenhoge schadeclaim die dan betaald moeten worden.


Wethouder Joost Boermans (D66)

Wethouder Gert Zagt (DB)

Het D66 en DB smaldeel van het college wilde De Spot verhuizen naar het oude gemeentehuis aan de Voorstraat en daar ook andere gebruikers een plek geven. De huidige Spot zou samen met de sporthal gesloopt worden en het gebied zou daarna een facelift met woningbouw krijgen. Wethouder Joost Boermans schetste aantrekkelijke vergezichten over dit vooruitzicht, daarin gesteund door de wethouders Gert Zagt en Jaap van Waveren van Dorpsbelangen.


Ria Hennis (DB): "We hebben er mee geworsteld."

Tijdens de behandeling van het voorstel in de commissie van 18 februari bleek al snel dat het vergezicht verdampte, toen projectontwikkelaar Van Oostrum liet weten al acht jaar met de gemeente te onderhandelen, een contract met de gemeente te hebben en niet van plan te zijn om zich met een vriendelijk afkoopsommetje af te laten schepen. Hij stelde toen een schadeclaim van ruim 1,7 miljoen euro in het vooruitzicht. Een feit waarmee het college geen enkele rekening had gehouden.


De ontplofte PvdA fractie. Links Ben Steenvoorden, rechts Jan Hermans. De lichaamstaal op deze foto spreekt boekdelen. Wellicht kunnen de heren om een kamerscherm tussen hen in vragen opdat de wederzijdse afkeer iets minder zichtbaar wordt. De PvdA steunde overigens het intrekken van het Spot/Voorstraat voorstel.

Met beide benen op de grond

Gisteren liet die harde realiteit met name de fracties van DB en D66 tijdens de gemeenteraad dan ook geen andere keus dan de ambitieuze plannen te laten varen en de Spot gewoon, zoals het plan was, op de bestaande plek aan sporthal De Blijk nieuw te bouwen. Voor wat betreft de Voorstraat zal nu de discussie gaan over het nieuwbouwplan dat nu op tafel ligt.


De voltallige negenkoppige DB fractie.

Dossier Voorstraat Nederhorst den Berg

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 3