WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunstronde 14 en 15 mei
Wijdemeren, wo 4 mei 2011

De KunstRonde, waaraan dertig deelnemers meedoen, vindt plaats in het weekend van 14 en 15 mei 2011 op 25 locaties in de Vechtstreek.

persbericht

Kunstronde Vecht en Plassen 14 en 15 mei 2011
De Ontmoeting

De schoonheid van de Vechtstreek levert prachtige kunst op. Het aantal goede kunstenaars in de Vechtstreek is opvallend groot en het aanbod van de galeries is van een opmerkelijk hoog artistiek niveau.

Deze kunstenaars en galeries hebben zich verenigd in de Kunstronde Vecht & Plassen. Deze vereniging organiseert jaarlijks een uniek evenement. Een weekend waarin kunstenaars hun nieuwste werk presenteren aan het publiek. Deze presentaties vinden plaats in de eigen ateliers en tentoonstellingsruimtes, waar de kunstenaars en galeriehouders zelf de gasten ontvangen.

Diversiteit

Een belangrijk aspect van de Kunstronde is de grote mate van diversiteit: de groep bestaat uit kunstenaars met uiteenlopende disciplines, met eigen karakteristieke opvattingen. Zodoende is altijd een grote variëteit in gebruikte materialen en technieken te bewonderen. Er zijn schilderijen te zien in olieverf en acrylverf, groot en klein, maar eveneens beelden, keramisch en van brons, zowel figuratief als abstract. Ook de afwisseling tussen het binnen kijken naar kunst en het zich buiten verplaatsen, per fiets of auto, van het ene atelier naar de volgende galerie maakt de Kunstronde tot een belevenis. Een aantal locaties ligt enigszins teruggetrokken en valt op door een idyllische ligging. Dat maakt het niet altijd even gemakkelijk ze te vinden. Maar als u na een korte ontdekkingsreis plotseling met open armen wordt ontvangen door de gastheer of gastvrouw van dat stukje paradijs is het geluksgevoel des te groter. Dit alles maakt de Kunstronde voor zowel het publiek als de deelnemers ieder jaar weer tot een feest.

Informatie

De KunstRonde vindt plaats in het weekend van 14 en 15 mei 2011.
Openingstijden: 11.00 tot 17.00 uur.
Aantal deelnemers: 30 verdeeld over 25 locaties in de Vechtstreek
Startpunt ( nummer 1) is Kasteel-Museum Sypesteyn in Oud Loosdrecht waar een grote overzichtsexpositie (‘De ontmoeting’) van alle deelnemers te zien is tot 14 augustus 2011.
(opening 22 mei om 16.00 uur)
Meer informatie over deelnemers en route: www.kunstronde.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3