WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hardleers
's-Graveland, za 11 september 2010

In 's-Graveland wordt het huis aan huis blad De Triangel verspreid. In dat blad schrijft de heer Baalman. Deze week een stuk met een dubieuze inhoud.

Update 13-9-2010, 11.22: Er is een link naar het complete artikel toegevoegd, omdat de Triangel niet in heel Wijdemeren bezorgd wordt.

Veroordeeld

In 1996 werd de heer Baalman veroordeeld tot een boete van 750 gulden en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf vanwege de publicatie van stukken in de Triangel met een antisemitische strekking. Ook de uitgever van het blad kreeg een boete van 1000 gulden, maar geen voorwaardelijke gevangenisstraf. De Raad voor de Journalistiek sprak ook een veroordeling uit. Op 20 april 1999 was het weer raak. Weer had heer Baalman een antisemitisch stuk geschreven. Dit keer waren het de voorgangers van 's-Graveland, de dominees H.A. Abma, C.A. Davidse, P. van Walbeek en pastoor P. van der Weide die luid protesteerden.

Allerhande

In de Triangel van afgelopen week stond een paginavullend stuk van de heer Baalman. "Allerhande" was de titel. En inderdaad het stuk was een soort allerhande, want de meest uiteenlopende onderwerpen kwamen aan de orde. En ja, het antisemitisme dook weer op. In bijna één hele kolom van het vierkoloms artikel schrijft de heer Baalman op zeker moment:

.....

Na bovenstaand citaat somt de heer Baalman regel na regel na regel alle mogelijke invloedrijke functies in de samenleving op, die volgens hem door die 26.000 personen bezet worden. Dan, aan het eind van deze opsomming, komt de aap weer uit de mouw van de heer Baalman. Hij schrijft:

Hierna gaat het stuk nog twee kolommen door, maar dan over totaal andere onderwerpen. Hier vindt u het complete stuk.

De Triangel is een huis aan huis blad dat verspreid wordt in de voormalige gemeente 's-Graveland en in de wijk Trompenberg van Hilversum.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 2