WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Triangel weert Baalman
's-Graveland, vr 24 september 2010

In de Triangel van 22 september staat een berichtje dat de redactie van het blad excuses aanbiedt en de stukken van Baalman niet meer zal plaatsen.

Twee weken geleden verscheen in de Triangel, een huis aan huisblad in de voormalige gemeente 's-Graveland, een paginagroot stuk van de hand van de heer Baalman. Het stuk bevatte antisemitische uitlatingen en discrimineerde tevens allochtonen. Op 11 september publiceerden wij een bericht over de hardleersheid van de heer Baalman, die eerder veroordeeld was voor hetzelfde vergrijp.

Motie

In de gemeenteraad van 16 september diende Joep Frijdal, de fractieleider van de VVD, een motie in waarin de raad zijn afschuw uitsprak over de publicatie van het stuk in de Triangel. Tevens werd aan het college gevraagd om vervolgstappen te zetten. Die motie werd unaniem gesteund door de voltallige raad en het college.

Excuses

In de Triangel van 22 september biedt de redactie van de Triangel, op pagina 10, in een kort berichtje haar excuses aan voor de publicatie van het stuk van Baalman. De redactie verklaart dat ze het niet eens is met de inhoud, maar niet de gelegenheid had om het stuk vooraf te lezen. Het excuusberichtje eindigt met de zin dat er "geen stukjes van de heer Baalman meer zullen worden geplaatst." Waarvan akte.

WieWatWaar

Ook in de WieWatWaar van deze week besteden Herman Stuijver en columnist Merel uitgebreid aandacht aan de kwestie Baalman. De columns van Merel zijn op internet te vinden. De column "Drukte" uit de WieWatWaar van deze week is ook door Merel op het net geplaatst.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, nat
18 gr.
windkr. 3