WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schoonmaak gegund
Wijdemeren, za 13 oktober 2007

Gisteren werd bekend dat het schoonmaakcontract voor 52 gebouwen gegund is aan VBG Schoonmaak BV uit Naarden. Tomin is onderaannemer.

De Europese Aanbesteding van dit contract deed veel stof opwaaien toen bleek dat de Tomin Groep geen offerte had uitgebracht en daarna vroeg om de procedure open te brken en op te schorten. Ondanks druk van een aantal politieke partijen in Hilversum en Wijdemeren om aan de vraag te voldoen, werd de procdure voortgezet.

Intentieovereenkomst met Tomin

Gistermiddag werd bekendgemaakt dat de opdracht gegund is aan VBG Schoonmaak BV uit Naarden. Voorafgaand aan de gunnig tekenden VBG en de Tomin Groep een intentieovereenkomst waarin werd afgesproken dat VBG personeel van de Tomin Groep in zal huren voor de schoonmaak van gebouwen in Wijdemeren, Weesp en Hilversum. De heer Peek, die de inkoop van Wijdemeren coördineert en ook deze aanbesteding vanuit Wijdemeren leidde, is niet verbaasd. Hij verwachtte dat het personeel van Tomin ook na de aanbesteding aan het werk zou blijven.

Vijfendertig procent besparing

Er werden in totaal zeven offertes uitgebracht op de aanbesteding van het schoonmaakwerk. Wijdemeren verwacht meer kwaliteit en een besparing van 35 procent. Het contract is afgesloten voor een periode van drie jaar.

Dossier Tomin:

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
18 gr.
windkr. 2