WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sazias wil uitstel voor Tomin
Hilversum, wo 29 augustus 2007

Leonie Sazias, van de Democratisch Liberale Partij Hilversum, wil dat wethouder Karin Walters (SP) de Tomingroep nog een kans geeft.

Schoonmaak

De gemeenten Bussum, Hilversum, Huizen, Naarden, Weesp en Wijdemeren hebben samen een Europese aanbestedingsprocedure gestart voor de schoonmaak van vijfenvijftig gemeenteleijke gebouwen. De Tomingroep zag af van het indienen van een offerte omdat er gevraagd werd naar twee vergelijkbare projectenm die de groep niet heeft. Nadien vroeg de Tomingroep om uitstel van de aanbesteding omdat de opdracht naar een ander bedrijf dreigt te gaan. De Tomingroep doet de sociale werkvoorziening in de regio. De gewestelijke gemeenten zijn aandeelhouder van de Tomingroep. De aanbesteding wordt uitgevoerd door Wijdemeren namens de overige gemeenten.

Hilversum

In de G&E van vandaag staat dat Leonie Sazias van de DLHP een oproep deed aan de Hilversumse wethouder Karin Walters (SP) om de aanbestedingsprocedure tijdelijk stop te zetten. Zo wil zij de Tomingroep alsnog de kans bieden om de opdracht, met een waarde van 4,5 ton, in de wacht te slepen.

De DLHP betreurt de eis in de aanbesteding dat er meerdere vergelijkbare projecten door de aanbieder moeten worden zijn uitgevoerd en als referentie opgevoerd. Ook de SP van wethouder Karin Walters is ontevreden met de gang van zaken en stelde al eerder vragen over de aanbesteding. Sazias wil dat de kwestie in september op de agenda van de commissie Economie komt.

In het stuk in de G&E van vandaag herhaalt Jan van Hasselt, divisiemanager van de Tomingroep, dat hij juridische stappen wil ondernemen tegen de aanbestedende gemeenten.

Wijdemeren

Morgenavond wordt in Wijdemeren de commissie Bestuur en Middelen gehouden. Ook daar zal de kwestie van de aanbesteding aan de orde komen. Raadslid Ria Hennis (DBW) heeft zich eerder al kritisch uitgelaten over de aanbesteding en heeft enkele schriftelijke vragen gesteld. In de voorbereiding van de commissievergadering van morgen zond het college afgelopen zaterdag een brief aan de raadsleden en de fractieassistenten waarin toelichting werd gegeven op de procedure.

Dossier Tomin:

 

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
20 gr.
windkr. 2