WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fiets en Curtevenne
Ankeveen, zo 4 februari 2007

Patrick Kreuning uit Ankeveen laat zijn licht schijnen over alcohol en jeugd. En hij wenst Curtevennedirecteur Hans Broekhof sterkte.

ingezonden brief

Er wordt gesuggereerd dat alcoholgebruik onder jongeren de hersenontwikkeling zou stagneren. Maar is dat wel zo? Is dit bewezen? Zelf drink ik ook al van jongs af aan regelmatig een glaasje, ik moet zeggen, mijn schaakprestaties gaan er niet op achteruit, ik zit juist veel meer ontspannen achter het bord, kom daardoor tot meer creativiteit en de betere zetten.

Wat ik wel merk is dat door de verhardende maatschappij de overlast door dronken jongeren steeds groter wordt. Zo werd in oktober mijn fiets in de 's Gravelandse vaart gegooid. Wat een lol, niet dus, ik heb die fiets nodig om naar mijn werk te reizen, dit door gebrek aan een goede busverbinding en deze jongen heeft in zijn jeugd maar besloten geen rijbewijs te halen, ook door de biertjes die zo lekker zijn.

Maar ja, het probleem ligt vaak in de horeca, en als ze dan in cafe Zomerlust een biertje voor 1 euro gaan verkopen is dat voor jongeren die doorgaans wat minder geld te besteden hebben natuurlijk een ideale plaats.
Misschien moeten de horecagelegenheden de biertjes maar optrekken naar 2.50 euro. Ik ben er wel niet blij mee, maar het wordt dan voor jongeren steeds aantrekkelijker om dan maar thuis te drinken en de ouders hebben er dan weer meer toezicht op.

Patrick Kreuning
Ankeveen


ingezonden brief

Wat een gedoe op die Curtevenneschool. Voor de leerlingen van die school lijkt me deze situatie niet wenselijk, eerst meester Willem bijna een maand op non-actief en nu Directeur Hans weer.

Het lijkt wel of de stichting Primair heeft besloten dit jaar vol de aanval te openen op de Curtevenneschool. Mocht het zo zijn dat de heren van de Curtevenne onderling problemen hebben, dan lijkt mij dat goede gesprekken de verstandhoudingen kunnen verbeteren, bij de huidige situatie verliest iedereen waarvan uiteindelijk de kinderen de dupe worden.

Spreekverboden, heeft de stichting Primair niets beters in huis? Een goed gesprek is gewenst, ze kunnen beter daaraan hun tijd besteden. Dat een stichting al ueberhaupt vertelt hoe het in de scholen moet, waarvoor hebben we dan nog een directeur nodig? Het hele conflict of wat het ook moge zijn wordt op deze manier totaal uit verband gerukt, het slaat nergens op, en ik hoop voor de kinderen, directeur Hans, meester Willem en de overige leerkrachten (die door deze situatie waarschijnlijk ook niet met plezier naar hun werk gaan) dat het conflict snel opgelost word, dat er heldere afspraken worden gemaakt en dit keer wens ik de heer Broekhof veel sterkte.

Dat de wijsheid en het verstand het mogen winnen van de formuliertjes en onderlinge conflicten.

Patrick Kreuning
Ankeveen

Dossier Primair

  Fiets en Curtevenne
Kwestie Primair Adempauze
Interim Directeur Willem in de NRC
Meester Willem is Blij Willem (2)
De Vlag uit voor Willem Reactie van een Professional
Hopen op snelle oplossing Allebei toegeven
Primair: Snel Oplossing College voor Commissie
Ouders: Vertrek Broekhof Afscheid van de PvdA
Videoweerbericht in T-shirt Website Geopend
Gemeentebestuur niet Welkom Colijn: Opnieuw Stemmen
Dorpsavond: Dicht de Kloof Fotoreportage Protestmars
Honderden bij Protestmars Gaat Putter te ver?
Putter over Willem Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp Open brief over Degekamp
Primair profileert zich Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004 Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief