WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gaat Putter te ver?
Ankeveen, zo 21 januari 2007

Patrick Kreuning, en hij niet alleen, stoort zich aan de kwalificaties die Putter geeft aan enkele Wijdemeerse politici.

Over Putter

Er kwam nog een reactie binnen van een lezer die zich zeer stoorde aan de termen "nitwit" en "stupide" in de column van Putter. Hij was van mening dat de kwaliteit van de WWK ernstig naar beneden gehaald wordt door de columns van Putter.

In het colofon van de WWK staan onze gedragsregels. Onfatsoenlijke en beledigende artikelen worden niet geplaatst, net zo min als anonieme ingezonden stukken. Is Putter anoniem? Nee het is een pseudoniem van Co de Kloet. Is Putter beledigend en onfatsoenlijk is dan de volgende vraag. Het is maar hoe je er naar kijkt, omdat het een column is. In columns wordt altijd sterk overdreven. De hyperbool is een veel gebruikte stijlfiguur in columns. Theo van Gogh was het sprekendste voorbeeld daarvan. Putter bedient zich ook van die techniek en balanceert daarmee soms op het randje.

Omdat het een goed geschreven column is, die bovendien geschreven is door een prominente ex-wethouder plaatsen wij hem. U moet namelijk zelf kunnen oordelen. Maar u hoeft het er natuurlijk niet mee eens te zijn. Daar is het nu juist een column voor.

Het is overigens ook niet zo dat wij alleen stukken plaatsen waar wij het mee eens zijn. Dat zou een mooie boel worden.

red. WWK

Over berichten over Degekamp

Een andere lezer vroeg waarom er toch nog berichten worden gepubliceerd over de kwestie Degekamp, na de aankondiging dat er nog één reactie geplaatst zou worden.

De berichten na die aankondiging bevatten nieuws. Het waren geen reacties van bij de zaak betrokken burgers. Het ging over het kort geding, over het debat in de raad, de aankondiging van een protestmars, etc. Allemaal nieuws. Onderstaande reactie is de eerste steunbetuiging na de aankondiging. En dus ook de laatste over deze kwestie.

Maar, het nieuws blijven wij natuurlijk publiceren.

red. WWK

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden brief

Ik vind de opmerkingen van de heer Putter deels juist, maar om iemand als een stupide mens te bestempelen gaat toch wel ver.

En als ik denk aan de heer Degekamp -zelf had ik hem graag als leraar gehad, maar ik ben slechts import-, dan denk ik dat hij het erg waardeert dat de mensen zo voor hem opkomen, maar aan de andere kant kan ik me ook voorstellen dat hij graag wat privacy wil, misschien ook in het belang van de rechtszaak als die er gaat komen.

Ik denk dan ook dat het aan de heer Degekamp en aan de Curtevenneschool is om met de toekomst de mensen te vertellen wat zij zelf kwijt willen over de zaak. Ik wil Willem graag een hart onder de riem steken en veel wijsheid in deze boze dagen. De manier waarop, op school komen en dan je plaats bezet vinden, is erg kort door de bocht zo niet ronduit bot. Een brief, email of telefoontje was toch wel het minste geweest.

Mocht hij niet meer terugkomen op de Curtevenne dan hoop ik dat de kinderen in elk geval de kans krijgen afscheid te nemen, zodat het niet een overwachts heengaan is zoals indertijd bij de familie Qaili die van het ene op het andere moment het land uit werden gezet zonder dat mensen behoorlijk afscheid konden nemen.

Kennelijk leven we in een keiharde maatschappij waar gevoelens van mensen en kinderen er weinig toe doen, dat de criminaliteit in het land toeneemt verbaasd me dan ook niets. Hopelijk kunnen we in de toekomst wat socialer met elkaar omgaan?

Patrick Kreuning
Ankeveen

Dossier Meester Willem

Gaat Putter te ver?
Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief