WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Meester Willem
Kortenhoef, za 20 januari 2007

Putter windt zich op over de gemeenteraad die er het zwijgen toe doet, op het moment dat gevraagd wordt naar een kwestie die Kortenhoef in zijn ban houdt.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden brief

Willem

Geheimhouding. Spreekverbod. Radiostilte. Mag niets zeggen. In welke eeuw zijn we terecht gekomen? Terug in de tijd, toen de autoriteiten zich van het gewone volk niets aantrokken en gewoon hun gang gingen. En de roep om democratische controle afdeden met boven genoemde gemeenplaatsen. Altijd bruikbaar, overal toepasbaar en niemand die je wat kon doen.

Maar de tijden zijn veranderd. O ja? Maar dan zeker niet overal. In de achtergebleven gebieden trekt men nog steeds de deken van de stilte over heikele incidenten, waarvan iedereen wil weten hoe het nou eigenlijk in elkaar zit. Omdat het je goed recht is als burger, zeker als je er rechtstreeks mee te maken hebt. Wijdemeren, geliefkoosd oord van geheimschrijvers.

Willem Degekamp mag de school niet meer in. De populairste onderwijzer van Wijdemeren vond op zekere maandagmorgen zijn plaats bezet door een ander en mocht naar huis om zijn advocaat te bellen. Waarom? Wat was er aan de hand? Niemand die het wist. De ouders liepen te hoop. De geruchtenmachine werd gestart. Op de Wijdemeerse Webkrant stroomden de commentaren binnen. Kinderen maakten een videoboodschap om van hun steun aan Willem te getuigen. De Gooi en Eemlander bemoeide zich ermee. En er werden vragen gesteld in de gemeenteraad.

Vragen in de gemeenteraad, die immers waakt over het welzijn van de mensen in Wijdemeren en die het college controleert. Vragen over een onbekend conflict op een openbare school waarvan de gemeente het bevoegd gezag is. Vragen van Dorpsbelangen Wijdemeren , mede op verzoek van ouders die een beroep deden op de door hun gekozen belangenbehartigers.

Het werd een schaamteloze lamlendige vertoning. De betreffende wethouder maakte zich ervan af door zich te wentelen in een arsenaal van regels en procedures en liet weten dat ook haar een geheimhoudingsplicht was OPGELEGD. Nou moet je toch even ophouden. Een wethouder die geheimhouding wordt opgelegd! Door wie? Je bent als wethouder toch geen knip voor je neus waard als je zoiets accepteert en het ook nog als argument gebruikt om je mond te houden.

De rest van de raad - op Dorpsbelangen Loosdrecht na - liet het afweten met een nitwit van de VVD als treurig hoogtepunt. Dat is dan onze volksvertegenwoordiging. Geen woord over de redelijk grote onrust in Kortenhoef. Geen woord over Willem Degekamp, die tot in het diepste van zijn ziel is gegriefd.

Een stupide wethouder de hand boven het hoofd houden. Zo heeft ieder mens z'n idealen.

Putter

Dossier Meester Willem

Putter over Willem
Kort geding Degekamp
Protestmars Degekamp
Steun voor Degekamp
Papieren en Onderwijs
Politiek: volstrekt Afzijdig
Ontslag om Formaliteit
Siemensma: Beste Willem
Geschokte reactie Degekamp
Open brief over Degekamp
Primair profileert zich
Degekamp: Te grote snor?
Niet door de Beugel
Primair: Dure en Domme Actie
Primair, Moote en Degekamp
Steun voor Meester Willem
Video Protest Degekamp
Degekamp op Non-actief
PvdA vragen over Primair 23-6-2004
Big Spender: Stichting Primair 25-5-2004

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief