Rik Jungmann

Rik Jungmann

Woonbode
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brugchelen: Verkocht door Auxilium

Wijdemeren, 1 april 2006

Woningcorporatie Gooi- en Omstreken kocht per 1 april het zorgcentrum van Auxilium. Dat is verrassend, want de gemeente was eigenaar...

In de Woonbode staat een bericht dat directeur Johan Olij van Auxilium (Oudergaard en Gooiers Erf) het koopcontract heeft getekend waaarmee Huize Brugchelen per 1 april verkocht is. Namens de koper, Woningcorporatie Gooi- en Omstreken, tekende directeur Jos Flemminks Smid.

Veertig appartementen

De bewoners van Huize Brugchelen kunnen er blijven wonen tot de nieuwbouw op de plek van Oudergaard gereed is. Daarna zal Gooi- en Omstreken de appartementjes ombouwen tot veertig wooneenheden voor senioren en starters. Dat idee kwam indertijd van Nelleke Schenkkan (GL) en werd door het college overgenomen.

Volgens Flemminks Smid is dit een mooi voorbeeld van hergebruik van een bestaand gebouw. Als de corporatie het niet had gekocht, dan was het zeker gekocht door een projectontwikkelaar en gesloopt. De ligging en de omgeving lenen zich prima voor dure koopappartementen, zoals die ook op het voormalie Plutoterrein zullen verrijzen.

Rol Wijdemeren?

Of, en zo ja, welke rol de gemeente Wijdemeren in de verkoop speelde, wordt in het bericht niet genoemd. Indertijd kocht de gemeente het pand van Oudergaard om daarmee ruimte te krijgen voor de bouw van een nieuw gemeentehuis. Toen het gemeentebestuur besloot af te zien van nieuwbouw en in het voormalige Knorr pand te blijven, moesten Brugchelen en Westerveld weer verkocht worden. De gemeente verkocht Brugchelen toen aan Gooi- en Omstreken. Volgens DBL werd toen een andere corporatie (AWL), die een beter bod zou hebben uitgebracht, door wethouder Hagen gepasseerd. DBL diende daarop een motie van wantrouwen tegen de wethouder in. Enkele dagen later werd de motie weer ingetrokken.

Niet Verkocht? Terugverkocht?

Daarna werd regelmatig in de raad gevraagd of het verkoopcontract met Gooi- en Omstreken al getekend was. Wethouder Nagel deelde daarop enkele malen mee dat men er nog mee bezig was. Het bericht in de Woonbode is dan ook enigszins verrassend. Daarin staat dat Auxilium het pand verkoopt en niet de gemeente. Dat zou betekenen dat Auxilium het heeft teruggekocht van de gemeente en er dus nooit een verkoop aan Gooi- en Omstreken heeft plaatsgevonden. Die was nu juist de aanleiding voor de motie van wantrouwen!


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 14º Naar volgende bericht