Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brugchelen: Niet getekend

's-Graveland, 28 oktober 2005

Auxilium gaat Huize Brugchelen gebruiken voor de huisvesting van bewoners van Gooiers Erf en huurt daarvoor van WBV Gooi- en Omstreken. Als de verkoop door gaat.

Auxilium huurt Brugchelen

In de G&E schrijft Simone Stevens vandaag dat Axilium, de overkoepelende zorgstichting waar Oudergaard, Brugchelen en het Hilversumse Gooiers Erf onder vallen, heeft afgesprokenBrugchelen te gaan huren van woningbouwvereniging Gooi- en Omstreken. De huur van het verzorgingshuis in 's-Graveland zal enkele jaren duren. Brugchelen zal gebruikt worden om bewoners van Gooiers Erf in Hilversum op te vangen als dat huis gerenoveerd wordt.

Dit plan heeft consequenties voor de tijdelijke opvang van bewoners van Oudergaard in Kortenhoef als daar het nieuwe Veenstaete wordt gebouwd. Auxilium moet een nieuwe bouwvergunning aanvragen voor de tijdelijke huisvesting bij Oudergaard. Men wil die nu plaatsen op het terrein aan kant van de Kwakel waar al bomen voor de nieuwbouw gerooid zijn. De parkeerplaats blijft dan normaal te gebruiken. Na de realisatie van Veenstaete zal de tijdelijke huisvesting nog een tijd gebruikt worden voor andere bewoners van Gooiers Erf.

Afspraken gemaakt, contract nog niet getekend

Directeur Jos Flemminks Smid van woningbouwvereniging Gooi- en Omstreken, die Brugchelen van de gemeente wil kopen, houdt tegenover de G&E nog een slag om de arm. De afspraken met Johan Olij van Auxilium zijn weliswaar gemaakt, maar het koopcontract tussen de gemeente Wijdemeren en Gooi- en Omstreken inzake Brugchelen is nog niet getekend. Hij weet niet of de gemeente nog extra voorwaarden zal gaan stellen. Ook weet hij niet hoe de gemeente staat tegenover de huisvesting van de bewoners van Gooiers Erf.

Volgende week in Gemeenteraad

Volgende week donderdag vindt er in de gemeenteraad een discussie plaats over de verkoop van Brugchelen. Aanleiding is een interpellatie van Dorpsbelangen Wijdemeren die gisteren schriftelijk werd aangevraagd. De boze brief van WBV AWL zal in die discussie zeker een rol gaan spelen. Daarna zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid ontstaan over de positie van college en raad in deze kwestie en over de ondertekening van het koopcontract met WBV Gooi- en Omstreken.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 19º Naar volgende bericht