Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brugchelen: Twijfel groeit

's-Graveland, 29 oktober 2005

De euforie over de verkoop van Brugchelen aan Gooi- en Omstreken is verdwenen. De raad gaat kritische vragen stellen aan het college.

Aanleiding voor de gewijzigde houding van de raad is de boze brief die de Algemene Woningbouwvereniging Loosdrecht (AWL) naar alle fractievoorzitters stuurde. Daarin wordt het college verweten zich niet aan de eigen randvoorwaarden te hebben gehouden, de regels tijdens het spel te hebben veranderd en vervolgens Brugchelen aan WBV Gooi- en Omstreken te hebben verkocht.


Fractievoorzitter Gert Zagt (DBL)

In de Gooi- en Eemlander staat vandaag een stuk van Simone Stevens over de kwestie. Zij heeft rondgebeld naar enkele fracties. Van DBW was al bekend dat die partij een interpellatie heeft aangevraagd. Ook fractievoorzitter Gert Zagt van collegepartij Dorpsbelangen Loosdrecht heeft de nodige vragen. Aanvullend op de vragen van DBW wil hij weten hoe het college de randvoorwaarden aan de verkoop van het complex Brugchelen-Westerveld aan de makelaar heeft meegedeeld. Ook wil hij weten of het zo is dat het college pas op 11 oktober heeft besloten om van de gezamenlijke verkoop van Brugchelen en Westerveld af te zien en Brugchelen apart te verkopen.

Ook bij fractievoorzitter Felix Flameling is de vreugde over de verkoop omgeslagen in twijfel over de gevolgde procedure. Hij dacht dat er gegronde rdenen waren voor het college om de gekoppelde verkoop van Brugchelen-Westerveld los te laten, maar uit de brief van AWL komt toch een ander beeld naar voren. Hij is benieuwd naar de antwoorden die het college zal geven op de vragen van zijn DBW en DBL collega's.


Nelleke Schenkkan (GL)

Nelleke Schenkkan (GL) houdt haar kruit nog droog. Zij spreekt nog geen oordeel uit en wacht de discussie af. Wel wil zij graag precies weten wat er gebeurd is en in welke volgorde.

De grootste oppositiepartij (VVD) en de andere twee collegepartijen PvdA en CDA worden in het stuk in de G&E niet genoemd. De PvdA heeft direct na de publicatie, in een persbericht, van de verkoop van Brugchelen, een felicitatie gestuurd aan het adres van het college met het behaalde resultaat. De brief van de AWL was toen nog niet bekend. Van het CDA, de grootste collegepartij, en de VVD is niet bekend welke mening daar heerst over deze kwestie.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 19º Naar volgende bericht