Rik Jungmann

Rik Jungmann

Persbericht PvdA
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

PvdA feliciteert College

Wijdemeren, 12 oktober 2005

Kees Bosdijk, raadslid voor de PvdA, feliciteert het college, waarvan zijn fractie deel uit maakt, met de verkoop van Brugchelen.

Waarschijnlijk zullen de andere collegepartijen ook erg blij zijn dat de gemeente op een nette manier van Brugchelen af is gekomen, zonder verliezen.


Nelleke Schenkkan (GL): Boos op
wethouder Nagel. Nu niet meer...l

Ook GL moet erg blij zijn met de verkoop. Tijdens de afgelopen raad werd fractievoorzitter Nelleke Schenkkan van GL nog heel erg boos op wethouder Bert Nagel. Zij meende dat er niet serieus werd omgegaan met haar voorstel om Brugchelen geschikt te maken voor bewoning door starters. Nagel stelde haar toen gerust en vroeg haar om enig geduld. En ziet! De woningbouwverenging gaat Brugchelen gebruiken voor starters en ouderen.

Persbericht

PvdA-fractie feliciteert het college, de inwoners van Wijdemeren en de bewoners van Brugchelen met de verkoop van Brugchelen.

Naar aanleiding van het persbericht van de gemeente Wijdemeren van vandaag feliciteert de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Wijdemeren het college, de inwoners én de bewoners van Huize Brugchelen voor de verkoop van Brugchelen aan woningbouwvereniging Gooi en Omstreken.

Het college én de inwoners van Wijdemeren feliciteren wij omdat met de verkoop zowel financieel als met het creëren van wooneenheden voor starters en ouderen een uitstekende slag is geslagen.

Met het verkoopbedrag van € 4,5 miljoen is dezelfde prijs verkregen als waarvoor het pand destijds is aangekocht. Er is dus geen gemeenschapsgeld verdwenen, iets waar sommige raadsfracties naar nu blijkt ten onrechte zo bang waren. De opbrengst van de verkoop van het oude gemeentehuis van 's-Graveland, het naastgelegen Huize Westerveld, zal daar nog bij komen.

Bijzonder blij is de PvdA-fractie met de keuze van het college voor het creëren van wooneenheden voor starters en ouderen. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens uit zowel ons verkiezings-programma als uit het collegeprogramma om zoveel mogelijk sociale woningen voor onze eigen inwoners te creëren.

Dat de koper het pand heeft gekocht met de toezegging dat de huidige bewoners van het zorgcentrum er kunnen blijven wonen totdat het nieuwe zorgcentrum Veenstaete in Kortenhoef gereed is, is voor de PvdA-fractie ook reden voor lof aan koper en verkoper. Hoewel het de verantwoordelijkheid van de directie Auxilium was, heeft de gemeente zich toch met succes ingespannen om te voorkomen dat de bewoners meerdere malen zouden moeten verkassen. Dat zou onverantwoord zijn geweest.

Wijdemeren, 12 oktober 2005

Namens de PvdA-fractie,
Kees Bosdijk


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 21º Naar volgende bericht