Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Amnesty: te weinig vrijwilligers

's-Graveland, 28 oktober 2005

Er zijn te weinig vrijwilligers voor Amnesty International in 's-Graveland. De afdeling sluit zich daarom aan bij Hilversum.

Ingezonden Bericht

Toekomst Amnesty Kortenhoef / 's-Graveland

Amnesty Kortenhoef / 's Graveland kwam u jaarlijks tegen tijdens diverse activiteiten in de dorpen. Helaas zijn de vrijwilligers die onze actieve groep levend houden sinds de afgelopen jaren steeds minder geworden.

Ondanks diverse oproepen is het niet gelukt om de groep uit te breiden en daarom hebben wij een oplossing gezocht om toch op diverse momenten in het jaar ons gezicht nog te laten zien. Wij hebben contact gezocht met Amnesty Hilversum en gaan onze krachten nu bundelen. Evengoed willen we alle trouwe petitietekenaars en schrijvers bedanken voor alle steun en wij hopen nog vaak op u te kunnen rekenen.

Waar komt u ons nog tegen?

De jaarlijkse schrijfavond komt niet meer terug maar u zult ons nog tegenkomen in diverse kerken de komende maanden waar o.a. kaarsen verkocht worden. Ook tijdens de Vrouwendag in maart voeren wij weer actie in de Meenthof. Daarnaast kunt u zich nog steeds opgeven voor het schrijfabonnement waarmee u voorbeeldbrieven ontvangt met oproepen aan autoriteiten die u zelf kunt schrijven en opsturen. Tegenwoordig is de computer niet meer weg te denken en vele brieven worden nu via de e-mail verstuurd. Toch is een handgeschreven brief altijd nog een persoonlijk en krachtig signaal dat u betrokken bent bij de personen in kwestie die onrecht is aangedaan. Wilt u hieraan meedoen? Neem dan contact op met Bert van Berkel via 035-6560916.

Wat doet Amnesty Hilversum?

De groep van onze buurgemeente komt u op 26 november tegen in de algemene bibliotheek waar artikelen worden verkocht zoals kaarten, kaarsen en agenda's. Bij kerkdiensten wordt aandacht gevraagd voor petities en op scholen wordt les gegeven over mensenrechten. Ze steunen mensenrechten-activisten ter plekke en vragen autoriteiten om opheldering. Dit zult u ook weer terugzien op 10 december tijdens de landelijke actie. In Hilversum wordt op deze dag ook actie gevoerd in het winkelgebied en rondom de Gooische Brink waar handtekeningen worden opgehaald. Binnenkort meer informatie hierover, heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u deze altijd sturen naar amnestyhilversum@hotmail.com


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 19º Naar volgende bericht