Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brugchelen Verkocht

's-Graveland, 12 oktober 2005

Verzorgingshuis Brugchelen in 's-Graveland is verkocht aan de woningbouwvereniging. De bewoners mogen blijven tot Veenstaete klaar is.

De wens van de protesterende bewoners is gehonoreerd. Zij mogen blijven tot het nieuwe Oudergaard (dat Veenstaete gaat heten) is afgebouwd.

Persbericht

Brugchelen verkocht: woningbouwvereniging gaat er starters en ouderen huisvesten

Burgemeester en wethouders hebben besloten Huize Brugchelen in 's-Graveland te verkopen aan Woningbouwvereniging Gooi en Omstreken. Voor Brugchelen waren verschillende belangstellenden. Het college kon kiezen. Het pand zou een regionale zorgfunctie of een woonfunctie kunnen krijgen. Het college heeft gekozen voor dit laatste aangezien er in Wijdemeren grote behoefte is aan wooneenheden voor starters en ouderen. De woningbouwvereniging heeft toegezegd dat de huidige bewoners van Brugchelen er kunnen blijven wonen totdat het nieuwe zorgcentrum Veenstaete in Kortenhoef klaar is.

Het college is blij dat de huidige bewoners van Brugchelen door de verkoop niet hoeven te verhuizen. Dit was een wens van het college, waarvoor ook steun was in de gemeenteraad. Na de verhuizing van de ouderen blijft Brugchelen in de huidige vorm bestaan. Dit heeft als voordeel dat er geen lange planologische procedures nodig zijn om er wooneenheden te creëren. Dat er in Wijdemeren grote vraag is naar sociale woningbouw voor jong en oud blijkt ondermeer uit het onderzoek naar de woonbehoefte in Wijdemeren waarvoor een concept woonvisie is opgesteld. Door de verkoop van Brugchelen aan de woningbouwvereniging wordt aan die behoefte inhoud gegeven.

De gemeente Wijdemeren ontvangt van de woningbouwvereniging een bedrag van € 4.5 miljoen. Dit houdt in dat de gemeente Brugchelen heeft verkocht voor dezelfde prijs als waarvoor het is aangekocht. Het naastgelegen Huize Westerveld wordt apart verkocht. Onderhandelingen over verkoop van Huize Westerveld hebben nog niet tot een overeenkomst geleid.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 21º Naar volgende bericht