Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DBW: Interpellatie Brugchelen

Wijdemeren, 27 oktober 2005

Dorpsbelangen Wijdemeren vraagt een interpellatie aan over de verkoop van Brugchelen en Westerveld. Die komt komende donderdag in de raad.

Aanleiding zijn de berichten in de pers over de verkoop. Eerst het verheugde persbericht van de gemeente, toen pittige uitspraken van projectontwikkelaars over de gang van zaken en tenslotte eergisteren de zeer boze brief van de Algemene Woningbouwvereniging Loosdrecht die achter het net viste.

Ingezonden Bericht

Interpellatieverzoek DBW

Aan de voorzitter van de
Gemeenteraad van Wijdemeren
Onderwerp: interpellatieverzoek

Kortenhoef, 27 oktober 2005

Geachte voorzitter,

In verband met de commotie die is ontstaan na het collegebesluit over de verkoop van Brugchelen aan Woningbouwvereniging Gooi en Omstreken, willen wij in de raadsvergadering van 3 november 2005 een interpellatie houden.

Directe aanleiding is de brief van 19 oktober 2005 die de fractievoorzitters hebben ontvangen van de Algemene Woningbouwvereniging Loosdrecht. Bij die brief was als bijlage gevoegd een kopie van de brief die het college heeft ontvangen van de woningbouwvereniging. De terminologie in die brief laat niets aan duidelijkheid te wensen over: verbazing, verontwaardiging, enorme tijdsdruk door college, uiterst onzorgvuldig gehandeld, op gespannen voet met de waarheid, niet de moeite willen nemen, uitermate betreuren, op laatste moment spelregels veranderen, uitermate teleurgesteld. Dit vraagt om een gedegen uitleg van het college van burgemeester en wethouders.

Wij willen dan ook dat het college tijdens de raadsvergadering van 3 november a.s. verantwoording aflegt over de gevolgde procedure, evenals over het besluit om Brugchelen te verkopen aan Woningbouwvereniging Gooi en Omstreken.

Wethouder Hagen heeft in De Gooi en Eemlander van 26 oktober gezegd dat de AWVL is afgevallen, omdat er maandag 10 oktober geen bod door hen was gedaan. Op maandag 10 oktober heeft de voorzitter van de Algemene Woningbouwvereniging Loosdrecht, de heer Siemons, echter een e-mail gestuurd naar de makelaar van de gemeente, evenals naar het algemene e-mailadres van de gemeente.

Daarin staat onder meer dat de AWVL geïnteresseerd is in de aankoop van zowel Brugchelen als Westerveld met inachtneming van de gestelde randvoorwaarden (prijs, gebruik van de bestaande bebouwing en aankoop als geheel).

Dat lijkt ons toch duidelijk een bod. Was het college op de hoogte van deze e-mail? Ziet het college het ook als een bod? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waarom is het college er niet serieus op ingegaan? Voorts willen wij uitleg over de betekenis van de woorden van wethouder Hagen in de krant?

In de brief van de AWVL lezen wij dat wethouder Neef heeft medegedeeld dat uitbreiding van Brugchelen met 20% in de toekomst altijd mogelijk is. In de krant zegt wethouder Hagen iets geheel anders, namelijk dat het college liever niet wilde dat Brugchelen eventueel zou worden uitgebreid.

Wat is de status van de mededeling van wethouder Neef? Wat klopt er van de mededeling van wethouder Hagen?

Wethouder Hagen zegt in De Gooi en Eemlander van 26 oktober 2005: "Wij hebben zo clean mogelijk en zo dicht mogelijk bij onze doelstellingen gehandeld".

Wat is de betekenis van de woorden "zo clean mogelijk"? Die formulering laat namelijk ruimte voor de uitleg dat het niet helemaal "clean" is.

En waarom "zo dicht mogelijk bij de doelstellingen gehandeld"? Waarom heeft het college zich niet gewoon aan de doelstellingen gehouden?

Welk collegelid is primair verantwoordelijk voor dit dossier?

Is het college van mening dat er sprake is geweest van een "uiterst zorgvuldige procedure"? (citaat wethouder Hagen in De Gooi en Eemlander van 19 oktober 2005)

Tot slot willen wij weten of de koopovereenkomst met Gooi en Omstreken al gesloten is en of het college bereid is om het besluit te heroverwegen.

Hoogachtend,
Fractie Dorpsbelangen Wijdemeren,

René Voigt, fractievoorzitter


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20º Naar volgende bericht