WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hard Oordeel en Wijsheid
Nederhorst den Berg, za 17 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Snoeihard is het oordeel van de heer Schermerhorn over een aantal partijen en politici in de afgelopen vier jaar. CDA en PvdA/GL vindt hij betrouwbaar.

ingezonden brief

Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Wijdemeren. De verkiezingsoneliners zoals veiligheid, leefbaarheid, toerisme en lasten vliegen om je oren.

Ik heb daar niet zo veel mee aangezien ik me meer focus op de stabiliteit, zichtbaarheid, realiteitszin en betrokkenheid van de deelnemende partijen. In Wijdemeren is dit uitermate bedroevend.

Bij de oubollige VVD rommelt het intern al jaren, met als gevolg dat er weer een afvallige partij is opgestaan, O-Lib. De partij doet me denken aan de twee opaatjes uit de Muppetshow welke waarschijnlijk veel met het vingertje gaan wijzen en vooral heel veel vragen gaan stellen.

Nog een dieptepunt is de oprichting van DLP, de afvallige partij van Dorpsbelangen. Een boze partij opgericht uit onvrede, overal tegen, weinig realiteitszin en de markt afstruinen naar ontevreden actievoerende burgers om de lijst op te vullen. Onder deze condities is het wachten op de volgende rel en voor je het weet gebeurt er niks in 4 jaar tijd. Waarom willen ze hun wethouders niet bekend maken? In campagne is het natuurlijk niet handig om weer in 1 adem genoemd te worden met wachtgeld en neveninkomsten. De slogan” Een 95% wethouder van DLP kost de gemeenschap minimaal 7 jaarsalarissen” ligt natuurlijk niet lekker. Dan maar doodzwijgen.

Dan hebben we D66, landelijk om zeep geholpen door alle kroonjuwelen te verkwanselen en lokaal 4 jaar onzichtbaar geweest in de Wijdemeerse samenleving.  De partij kan nog redelijk uit z’n woorden komen door een welbespraakte lijsttrekker.  Als je sommige andere mensen op de rest van de lijst volgt op socialmedia vraag je je af of ze zich niet beter kunnen aansluiten bij Sylvana Simons-achtige clubjes. 

Dorpsbelangen heeft een turbulente periode meegemaakt en ik heb het idee dat het beter wordt sinds de komst van J.J. de Kloet. Er is weer ambitie in de tent alhoewel sommige oudgedienden misschien beter een keer kunnen opstappen.  De ChristenUnie is de nieuwkomer van 2018. De partij straalt degelijkheid uit en ik denk dat de komende 4 jaar echt zal uitwijzen waar ze voor staan. De partij is overigens tegen coffeeshops die er niet zijn. 

Rest het CDA en PVDA / Groenlinks, volgens mij de meest betrouwbare koersvaste partijen met ambitie op dit moment. Ambitie maakt je niet altijd populair omdat het gepaard gaat met doorpakken, hoogte- en dieptepunten. Als je je nek uitsteekt is er altijd wel iemand tegen. Zoals er ook partijen zijn die tegen alles zijn om een achterban te creëren.

Ik wens iedereen veel stemwijsheid en laat vooral je verstand prevaleren boven aangewakkerd sentiment.

J.W. Schermerhorn
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief