WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Pas Bestemmingsplan Aan!
Nieuw Loosdrecht, vr 16 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ton Koster uit Loosdrecht maakte gisteren de lijsttrekkers attent op een in zijn ogen ongewenste situatie rond de fusie van de scholen in Nw. Loosdrecht.

ingezonden brief

Verzoek om verbinding binnen het IKC
zorgt tevens voor verbinding in de gemeenteraad

Allereerst mijn dank aan de bibliotheek, de griffie en personeel van de gemeente en Herman Stuijver, die op professionele wijze het verkiezingsdebat donderdagavond 15 maart in Loosdrecht heeft geleid.

Naast de vele thema’s en discussies kreeg ik de gelegenheid mijn verzoek te richten aan alle fractievoorzitters. Ik vroeg hun steun om een verbinding tussen de nieuw te bouwen basisschool voor de Sterrenwachter en de Linde  middels een tunnel, passage of gesloten brug te koppelen met het bestaande gebouw van de Pinkenstal. Daarmee krijgen we dan een echt Integraal Kind Centrum en hoeven onze kinderen bij wisseling tussen de twee gebouwen niet eerst naar buiten, maar kunnen zonder jas aan binnendoor van het ene naar het andere gebouw lopen.

Het blijkt dat door het huidige bestemmingsplan beide gebouwen, gesitueerd op gemeentegrond, niet op enige wijze met elkaar gekoppeld mogen worden. Aanpassing van het bestemmingsplan zou heel veel tijd  in beslag nemen, waardoor het realiseren van het IKC met jaren verlengd zou kunnen worden.

Geen van de partijen was bekend met dit probleem en alle fracties gaven unaniem aan mee te gaan werken aan het vinden van een gepaste oplossing om dit verzoek te kunnen realiseren.

Na afloop werd het door mij op schrift gestelde verzoek alleen door Jan Verbruggen van het CDA niet in ontvangst genomen. Ik schrok en dacht daar gaan we weer, maar Jan wilde alleen niets meer met mij te maken hebben n.a.v. mijn recentelijk geplaatste publicaties. 1)

De waarheid is soms hard, maar gelukkig bevestigde Jan nogmaals het verzoek zelf wel te ondersteunen.

Uiteindelijk gaat het niet om Jan Verbruggen of Ton Koster persoonlijk, maar om het welzijn van onze inwoners. Ik ben daarom blij dat ondanks de vele tegenstellingen in de politiek er ook mooie verbindingen tot stand kunnen komen. Want dat zullen we in de komende vier jaar hard nodig hebben.

Ton Koster, een betrokken inwoner
Nieuw Loosdrecht

1) zie de Nieuwsster van week 11 pagina 6 en 14 en Weekblad Wijdemeren week 11 pagina 8 en 16

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief