WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Goudberg en Goossens
Nederhorst den Berg, za 18 maart 2018 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Kort achter elkaar overleden de afgelopen twee weken twee bestuurders uit Nederhorst den Berg, die een prominente rol speelden.

Wethouder Piet Goossens

Wethouder Piet Goossens (PvdA) was lang wethouder in Nederhorst den Berg. Daarnaast was hij, wat toen heette, Gewestgedelegeerde, bestuurder van het Gewest Gooi en Vechtstreek. Hij overleed enkele dagen voor de raad van 8 maart. Bij de opening van die raad werd een minuut stilte in acht genomen.

Burgemeester Jan Goudberg


Jan Goudberg

In dezelfde periode, tot de herindeling op 1 januari 2002, was Jan Goudberg vanaf maart 1984 burgemeester van Nederhorst den Berg. Daarvoor was hij wethouder in Weesp. Jan Goudberg was een burgemeester van de oude stempel, vriendelijk met enige afstand in een eerste contact, maar een echte dorpsburgemeester.Na de herindeling maakte Jan Goudberg zich een lange periode verdienstelijk als voorzitter van het OCW, het Ondernemerscollectief Wijdemeren, dat ontstond uit de ondernemersvereenigingen van 's-Graveland en Nederhorst den Berg. Jan Goudberg overleed enkele dagen geleden.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief