WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
VVD Top Schiet Tekort
Wijdemeren, ma 8 mei 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk en Robby Israel, beiden VVD, zeggen hun lidmaatschap op vanwege de houding van Mark Rutte en de top van de VVD de laatste jaren.


Martin Vuyk

Robby Israel

Het gaat daarbij om de affaires Opstelten, Teeven, Van der Steur, Keizer, enzovoort, waarbij premier Mark Rutte en de VVD-top te laat of niet reageren, of de problemen ontkennen en zonder onderzoek proberen onder het tapijt te schuiven.

Of dat ook betekent dat Vuyk en Israel de gemeenteraad van Wijdemeren verlaten, danwel onder eigen naam verder gaan is op dit moment niet bekend.

persbericht

De raadsleden Martin Vuijk en Robby Israel  (tweederde van de fractie VVD Wijdemeren) hebben met onmiddellijke ingang het lidmaatschap van de VVD opgezegd omdat zij hun goede naam niet langer aan deze partij kunnen verbinden.

“Het gaat ons niet om specifieke, individuele integriteitsschendingen, alhoewel de lange reeks van ‘incidenten’ ons zwaar valt. Het gaat ons des te meer om de steeds weer inadequate reactie van de VVD top op voorkomende gevallen. Het is steeds weer ‘too little, too late.’

In de eerste plaats wordt reactief na lange stilte een vergoelijkende verklaringen afgegeven. Vervolgens staat de heer Rutte te snel klaar met het wegwuiven van beschuldigingen zonder eerst enig onderzoek te hebben gedaan en dan wil hij uiteindelijk “even” (even !) een onderzoekje laten plaatsvinden terwijl hij ondertussen wel al feitelijke onjuistheden in omloop brengt.

Opstelten, Van der Steur, Keizer, het maakt niet uit. Is er niet één vooraanstaande partijgenoot, minister, staatssecretaris,  die opstaat en zijn of haar ongenoegen laat blijken? Niemand die zegt “Mark, jongen, zo kan het niet” ?

Wij hebben er begrip voor dat bij deze bewindslieden ook andere belangen spelen, maar zo is het uiteindelijk ook aan ons, leden van de VVD fractie in de gemeenteraad van Wijdemeren, om conclusies te trekken en misschien de een of de ander wakker te schudden.

Rotte appels hebben de partij overgenomen en critici de mond gesnoerd. Zonder ons.”

Aldus de verklaring van Martin Vuijk en Robby Israel.

Martin Vuijk, Robby Israel

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief