WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Roosenschoon Faliekant mis
Wijdemeren, di 18 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Marcel Maassen (DB) is verbijsterd over de kritiek van Nanne Roosenschoon (D66) op het handelen van wethouder Jaap van Waveren (DB). Faliekant er naast, vindt hij.

ingezonden brief

Volslagen en faliekant ernaast

Nanne Roosenschoon zit er niet zomaar een beetje naast met zijn verwijt aan wethouder Van Waveren, maar volslagen en faliekant. Van Waveren drukt er volgens hem vlak voor de verkiezingen nog even een plan voor Het Loosdrechts Terras doorheen en zet de raad daarbij buitenspel.

Roosenschoon was toch echt lijfelijk – maar klaarblijkelijk geestelijk niet helemaal – aanwezig tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie van 2 oktober 2013 toen het plan van aanpak voor de ontwikkeling voor het Loosdrechts Terras aan de orde was. De voorzitter van de commissie, Ria Hennis, vatte de uitkomst van de beraadslagingen als volgt samen: ‘De wethouder gaat voortvarend verder met de plannen voor het Loosdrechts Terras en komt terug bij de raad indien er concrete plannen of wijzigingen zijn.’ Ik heb de band nog een keer of drie teruggespoeld, maar ik hoor Nanne Roosenschoon toch echt niet protesteren tegen deze conclusie. Hij stemt er zwijgend maar volmondig mee in.
Voortvarend, zoals de commissie het wenste, is Van Waveren voortgegaan. Op 16 april start het participatietraject als onderdeel van het Plan van Aanpak waarin elke belanghebbende ruimschoots de gelegenheid krijgt z’n zegje te doen. Er volgen nog twee werksessies en alle bevindingen worden uiteindelijk verwerkt in het concept masterplan dat in de raad wordt besproken. Geen sprake van enige beslotenheid, zoals Roosenschoon stelt, maar volmaakt transparant en met volledige zeggenschap voor de raad in elke stap. Comme il faut, Nanne.

Roosenschoon stapelt werkelijk fout op fout in zijn verhaal en hij vertoont een zorgwekkend gebrek aan kennis. Zo stelt hij dat de raad had beslist dat de gesloten overeenkomst met de heer Veerman niet mocht worden gewijzigd. Maar die overeenkomst was verbonden met de overeenkomst met Heiligers en die werd afgelopen zomer ontbonden. De gemeente kon daarom de overeenkomst met Veerman niet meer nakomen. Inmiddels is er een nieuwe overeenkomst gesloten waarbinnen de gemeente haar verplichtingen aan de heer Veerman kan nakomen zonder extra financiële consequenties.
Wat Roosenschoon ook maar niet kan of wil begrijpen: de betreffende gronden hebben niets te maken en hadden ook nooit iets te maken met de planontwikkeling van het Dorpscentrum. Deze percelen liggen erbuiten en waren merendeels bedoeld voor de uitruil met de drie aanwonenden.

Verder stelt Roosenschoon dat nu nog de overeenkomst met Van der Wurf aangepast moet worden aan de nieuwe situatie. Welke nieuwe situatie? De overeenkomst met de familie Van der Wurf is in 2009 gesloten voor dezelfde gronden naast die van de heer Veerman en behoren niet tot het plangebied. De gronden zijn al in 2011 uitgeruild.

Tot slot: opnieuw komt Roosenschoon – zelf architect - met zijn plan voor een nationale ideeën-prijsvraag voor architecten en ontwikkelaars. In de commissie vond dit geen enkele weerklank, maar dat weerhoudt hem er niet van om het vele maanden later opnieuw te proberen. Het is fijn voor Nanne dat hij een stokpaardje heeft, maar gelieve het voortaan onder toezicht te berijden.

Voor dat toezicht zou dan zijn lijsttrekker Joost Boermans kunnen tekenen. Want alle ontwikkelingen waar Roosenschoon zich nu tegen keert, zijn geïnitieerd en goedgekeurd door het voltallige college waarvan Boermans deel uitmaakt. Maar wellicht is ook dat Nanne even ontgaan.

Marcel Maassen
Raadslid Dorpsbelangen
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief