WIJDEMEERSE WEBKRANT
Van Waveren omzeilt Raad?
Oud Loosdrecht, zo 16 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jaap van Waveren (DB) heeft volgens Nanne Roosenschoon (D66) de raad buitenspel gezet met het contract met makelaar Veerman en de plannen voor het Dorpscentrum.

Dossier Dorpscentrum Loosdrecht

ingezonden brief

Het Dorpscentrum Oud Loosdrecht (of Van Waverens "Loosdrechts Terras") kent één constante factor: het vreemde moment van beslissingen. Het vorige plan (de Pier) is er door gejaagd in de laatste gemeenteraadsvergadering van de gemeente Loosdrecht. Het plan Heilijgers heeft de crisis niet overleefd en nu, na de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen, komt het bericht van de presentatie van een masterplan voor weer een nieuwe versie ( "inspraak gegarandeerd"... ) op 16 april en de aankondiging van een overeenkomst tussen de gemeente en Len Veerman. De erfenis van wethouder Van Waveren, nog net voor de verkiezingen! ... En de raad staat weer buitenspel!

Natuurlijk zijn wij blij dat er voor Len Veerman eindelijk duidelijkheid is nadat de mislukking van het plan Heilijgers de toekomst van het kantoor ter plaatse onzeker maakte. Felicitaties zijn op zijn plaats.
Echter, de raad had bepaald dat de gesloten overeenkomsten niet mochten worden gewijzigd. Nu dus wel? Ook voorziet het bestemmingsplan niet in een bedrijfsruimte aan de kop van het Bornholmkavel.

Bestemmingsplannen kunnen natuurlijk gewijzigd worden en gesloten overeenkomsten kennelijk nu dus ook. Nu nog de overeenkomsten met Van der Wurf aanpassen aan de nieuwe situatie. Dat lijkt een logisch gevolg en dat zal een taak zijn voor de volgende raad en het volgende college. Oplossingsgericht werken moet voor de gemeente altijd het uitgangspunt zijn. Eindeloos juridisch getouwtrek met hoge kosten en onzekere uitkomst is dat zeker niet!

Wat ons betreft geldt dat ook voor het Loosdrechts Terras. Een voorlopige invulling wordt door iedereen gewenst om van dit braakliggende terrein af te komen. Dat is iets anders dan nu al in beslotenheid een masterplan voor te bereiden. D66 staat op het standpunt dat we de beste kansen moeten geven aan de definitieve ontwikkeling in het Dorpscentrum. Daarom willen wij een nationale ideeënprijsvraag voor equipes bestaande uit architecten en ontwikkelaars om het beste plan te verkrijgen op het meest prominente stukje van Oud Loosdrecht. Een jury bestaande uit bewoners, bedrijven uit de toeristische sector en gemeenteraadsleden kan dan het meest veelbelovende project kiezen. Dat is een garantie voor kwaliteit en dat is waar het op het ogenblik in Oud Loosdrecht aan ontbreekt!

Dus nu geen last minute boeking voor een afgewaardeerd reisje naar de toekomt!

Nanne Roosenschoon
Raadslid D66, Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief