WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bordenboorders
Wijdemeren, ma 24 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wim Steman uit Loosdrecht ontdekte vrij drastische methoden om verwijdering van een makelaarsbord van een verkiezingsbord te voorkomen.

Wim Steman, bestuurslid van de VVD, zag een paar dagen geleden in Loosdrecht een makelaarsbord van DB. (Zo'n puntbord dat makelaars op objecten plakken om de aandacht te trekken.) DB zond daarop een foto van een dergelijk bord in Nederhorst den Berg van de VVD naar de WWK.

Enkele dagen later was het DB-bord in Loosdrecht volgens Steman weer weg. Nu gebeurt dat vaak met affiches. Iemand begint te peuteren aan aan punt en voor je het weet is het half of helemaal afgescheurd. Met een gewoon affiche komt de plakploeg weer langs om er een nieuw affiche overheen te plakken. De komst van makelaarsborden opent nieuwe perspectieven. Want, hoe zet je zo'n ding vast?


Wim Steman zag dat DB de oplossing gevonden heeft. Je boort een paar gaten in het verzinkte, tegen roesten beschermde, verkiezingsbord en je draait een paar flinke Parka's door de rand van het makelaarsbord en door het verkiezingsbord. Hij zond ons bijgaande foto's. (Hoe zitten de VVD makelaarsborden in Nederhorst op de verkiezingsborden?)

Mag je zomaar gaten in de verzinkte verkiezingsborden boren? (Die gaan op die plekken roesten omdat de bescherming weg is.) En als de borden na de verkiezingen opgehaald worden, dan mag de gemeenteambtenaar wel wat gereedschap meenemen om de Parka's en de makelaarsborden te verwijderen voor het bord opgeladen wordt. Wie betaalt nieuwe borden? Zomaar wat vragen die spontaan opborrelen. Toch maar terug naar het klassieke affiche in portraitformaat?


De achterkant van het bord.

bron
WWK
foto
Wim Steman
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief