WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kapitein Tornado
Nieuw Loosdrecht, vr 21 februari 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wethouder Gert Zagt (DB) stelt voor om Kapitein Tornado toe te staan om kinderpartijtjes te organiseren in gebouw De Magneet aan de Nootweg.

Kapitein Tornado (de heer J. Mullers) exploiteerde het Kindertrefpunt bij het Oppad in Oud Loosdrecht. Die activiteit stopte vanwege de nieuwbouw bij het Oppad. Wethouder Gert Zagt stelt nu in een brief aan de raad voor om gebouw De Magneet aan de Nootweg 2e ter beschikking te stellen van Kapitein Tornado en Heleen gedurende een periode van twee jaar.

Hobbeltje

Er is een klein hobbeltje te nemen. Het bestemmingsplan. In de brief van de wethouder staat:

"De activiteiten van de heer Muliers kunnen passend in het bestemmingsplan Kern NieuwLoosdrecht worden gemaakt, indien hij in zijn programma educatieve elementen inbouwt. De definitie van "maatschappelijke voorzieningen" luidt namelijk: "educatie, medische, sociaal-medische, sociaal-culturele, sporteducatieve en levensbeschouwelijke voorzieningen, voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening en daarmee gelijk te stellen voorzieningen".

Als de heer Muilers kan aantonen dat hij met zijn kinderprogramma (ook) aan educatie doet, is er geen strijd met het bestemmingsplan.

Het pand aan het Oppad dat voorheen werd gebruikt, had in het bestemmingsplan Loosdrecht, landelijk gebied, de bestemming "maatschappelijke doeleinden, verenigingsgebouw". Dit plan kent geen definitie van maatschappelijke doeleinden. Een verenigingsgebouw is dan niet meer dan een gebouw waar mensen zich verenigen, samenkomen. Dat is dus een brede bestemming waar veel onder geschaard kan worden."

Valerius Gedenkklanken

Overigens lijkt het ons nog simpeler om Kapitein Tornado op ieder kinderpartijtje een klassiek kinderlied van Annie M.G. Schmidt (De Kat van Ome Willem) of een lied uit Valerius Gedenkklanken (Waar de blanke top der duinen, etc.) aan te laten heffen. Dat is bij uitstek sociaal cultureel erfgoed. Dus voldoet het Kindertrefpunt aan "sociaal-culturele voorzieningen" uit het bestemmingsplan. (Nog simpeler is het is om Kapitein Tornado zelf tot Loosdrechts sociaal-cultureel erfgoed uit te roepen.)

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief